Bijuterii de cartea recordurilor, la targul de la Tokio. Obiectul evaluat de specialisti la 2 milioane de dolari

Ultima actualizare: 24-01-2016 07:15

Targul de bijuterii de la Tokio isi atrage vizitatorii cu exponate incluse in cartea recordurilor. Vorbim, de exemplu, de o chitara batuta in diamante, la care au muncit 68 de bijutieri timp de doua luni.

Un loc important il au insa si creatiile mai ciudate. La acest capitol se remarca bijuteriile care au in loc de diamante... leduri.

Un producator japonez a prezentat o chitara care ocupa un loc si in Cartea Recordurilor.

Aaron Shum, reprezentantul companiei de bijuterii, declara: "Am folosit diamante insumand 400 de carate si aur ce cantareste 1,6 kilograme. Apoi, am pregatit un eveniment in cadrul caruia un artist a cantat la aceasta chitara in fata a 200 de invitati, drept dovada ca instrumentul este functional."

Zece mii de diamante acopera suprafata instrumentului evaluat la 2 milioane de dolari. Desi economia mondiala a inceput anul cu stangul, organizatorii targului sunt optimisti.

"Evenimentul va genera vanzari pe loc de peste 100 de milioane de dolari. Contractele din lunile viitoare vor genera incasari de aproape 800 de milioane de dolari." spune increzator organizatorul evenimentului, Tad Ishizumi.

Cele mai cautate au fost creatiile companiilor japoneze.

"Bijuteriile japoneze sunt de cea mai inalta calitate. Perlele noastre sunt foarte apreciate." a mai spus Ishizumi.

Pe langa piesele clasice, vizitatorii au putut admira si cateva bijuterii mai putin obisnuite. Unele lansate de o companie specializata in productia de leduri au atras toate privirile. Cerceii, inelele, pandativele si chiar unghiile false au fost impodobite cu lumini minuscule in diverse culori.

Masaomi Sugiura, reprezentantul companiei, marturiseste: "Am depus eforturi considerabile pentru a crea leduri minuscule si apoi bateriile care sa le alimenteze."

Fiecare bijuterie cu led poate fi incarcata wireless in doar trei minute, iar bateria tine trei ore.

Cel mai scump produs din colectie este un pandantiv din aur in forma de titirez. Bijuteria costa, in functie de dimensiuni, intre 35 de mii si 45 de mii de dolari.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO