Beluga suspectată că ar „spiona” pentru ruși „a dezertat”. Reacția norvegienilor

Dată publicare: 04-05-2019 12:38
Dată actualizare: 04-05-2019 13:15


Balena albă, descoperită în largul coastelor norvegiene din Oceanul Arctic și suspectată că ar fi fost antrenată de ruși pentru a-i spiona pe norvegieni, “a dezertat”.

Mamiferul marin nu mai vrea să părăsească apele norvegiene, iar localnicii s-au obișnuit și se bucură de prezența lui, scrie CNN. 

Unul dintre localnici a declarat pentru CNN că a căutat balena albă în apropierea coastelor și spre surprinderea lui a și găsit-o, iar reacția ei l-a uimit: „Mamiferul a înotat spre barca mea, cu capul în afara apei, ca și când ar fi așteptat să-i dau instrucțiuni.

A urmărit barca până la Hammerfest”. Pe rețelele sociale au apărut mai multe fotografii în care beluga este hrănită de curioși, dansează în cercuri și chiar se împrietenește cu un câine.

Pescarul care a descoperit-o a declarat că reacțiile populației în privința noii vedete locale sunt împărțite: „Oamenii sunt bucuroși că se pot juca cu balena albă, însă snt îngrijorați că ar putea muri în sălbăticie fiindcă nu știe să vâneze”.

Balena albă a fost descoperită săptămâna trecută pe coastele de nord ale Norvegiei. Un pescar a observat că beluga care s-a apropiat de barca lui purta un ham special pentru echipamente video.

Bărbatul a reuşit să scoată aparatul respectiv de pe balenă, iar la o analiză ulterioară a observat că pe cataramă avea litere ruseşti.

Drept urmare, experţii norvegieni susţin acum că beluga a fost special antrenată de ruşi pentru a-i spiona. Coincidenţă sau nu, Rusia are o bază navală în regiune.

Chiar dacă povestea poate părea incredibilă, sovieticii au dresat în trecut mamifere subacvatice pentru a le folosi în scopuri militare.

Asemenea experimente a făcut şi armata Statelor Unite în timpul Războiului Rece.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO