Beijingul a trimis o forţă aeriană în zona disputată din Marea Chinei de Sud. "Pregătire pentru bătălie"

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
avioane militare chineze
Agerpres

Bombardiere ale forţelor aeriene chineze au aterizat pe insule şi recife din Marea Chinei de Sud, în cadrul unui exerciţiu militar în regiunea disputată, informează sâmbătă Reuters, citând un comunicat militar chinez.

"O divizie a Forţelor Aeriene ale Armatei de Eliberare a Poporului (PLAAF) a organizat recent zboruri de antrenamente cu decolarea şi aterizarea mai multor bombardiere precum H-6K pe insule şi recife din Marea Chinei de Sud, pentru a ne îmbunătăţi capacitatea de a ajunge în toate teritoriile, efectua lovituri în orice moment şi în toate direcţiile", potrivit comunicatului difuzat vineri.

În cadrul exerciţiului, pilotul bombardierului H-6K a condus un asalt asupra unei ţinte maritime desemnate şi a efectuat apoi
decolări şi aterizări la un aeroport din zonă, se adaugă în acest comunicat, care descrie exerciţiul ca o pregătire pentru "Pacificul de Vest şi bătălia pentru Marea Chinei de Sud".

Anunţul, publicat pe contul de microbloguri Welabo al PLAAF, nu specifică locul exact al exerciţiului.

Statele Unite au trimis nave de război în zone disputate din Marea Chinei de Sud, în încercarea de a contesta amploarea pretenţiilor chineze privind suveranitatea asupra teritoriului, subiect al unor revendicări diverse din partea Chinei, Vietnamului, Filipinelor, Taiwanului, Brunei şi Malaeziei.

"Statele Unite rămân angajate ca (regiunea) Indo-Pacifică să fie liberă şi deschisă", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, locotenent-colonel Christopher Logan, pentru Reuters.

"Continuarea militarizării unor caracteristici disputate de către China în Marea Chinei de Sud serveşte doar la amplificarea tensiunilor şi destabilizarea regiunii", a adăugat el

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO