O activistă pentru dreptul femeilor de a conduce vehicule, arestată în Arabia Saudită

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
activista arestata
Newsweek

O activistă proeminentă pentru dreptul femeilor din Arabia Saudită de a conduce vehicule se numără printre şapte persoane arestate de Securitatea Statului şi acuzate că lucrează cu "entităţi străine", potrivit mass-media locale.

Într-un comunicat difuzat de agenţia oficială de presă SPA, un purtător de cuvânt al Securităţii Statutului a declarat că cele şapte persoane sunt acuzate de a fi efectuat o "muncă organizată pentru a încălca principiile naţionale şi religioase, precum şi de contacte suspecte cu entităţi străine".=, potrivit Agerpres.

Acestea sunt de asemenea acuzate de "recrutare de persoane ce lucrează în posturi guvernamentale sensibile oferindu-le sprijin financiar pentru elemente ostile din străinătate", potrivit comunicatului.

"Scopul lor era să submineze securitatea, stabilitatea şi pacea socială a regatului afectând unitatea naţională", se adaugă în comunicat.

Potrivit ziarului online Sabq, trei femei sunt printre cei arestaţi, inclusiv Loujain al-Hathloul, o proeminentă activistă pentru drepturile omului implicată în campania pentru dreptul femeilor de a conduce maşini.

În 2014, al-Hathloul a fost deţinută mai mult de două luni după ce a încercat să intre în Arabia Saudită la volanul unei maşini din Emiratele Arabe Unite vecine.

Arestările au loc în timp ce Arabia Saudită se pregăteşte să ridice interdicţia de conducere a vehiculelor pe 24 iunie.

Arabia Saudită este singura ţară din lume ce interzice femeilor să conducă maşini.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO