China acuză SUA, în plină epidemie de coronavirus. Măsura care a înfuriat Beijingul


Ultimul update: Luni 03 Februarie 2020 11:35
Data publicarii: Luni 03 Februarie 2020 11:20
Categorie: Stiri externe
Coronavirus

Beijingul a acuzat ferm luni Washingtonul că au întreprins acţiuni ce "au stârnit şi semănat panica" în legătură cu epidemia de coronavirus cu care se confruntă China.

Tot Beijingul a susținut că ar fi trebuit să acorde ajutor substanţial Beijingului pentru combaterea acesteia, informează Reuters şi AFP.

"Guvernul american a fost primul care şi-a evacuat personalul din consulatul său de la Wuhan (oraşul cel mai afectat de epidemie), a sugerat retragerea parţială a personalului său din ambasadă şi a impus o interdicţie de intrare pe teritoriul american pentru turiştii chinezi", a subliniat Hua Chunying, o purtătoare de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe chinez.

"El nu a încetat să stârnească şi să semene panică, ceea ce constituie un exemplu foarte prost", a declarat ea pentru presă în timpul unei conversaţii pe reţeaua socială chineză WeChat.

Washingtonul a interzis intrarea pe teritoriul american pentru toţi nerezidenţii ce sosesc din China şi le recomandă cetăţenilor săi să nu se deplaseze în această ţară asiatică sau să o părăsească dacă se află acolo, transmite Agerpres.

Această măsură a stârnit nemulţumiri în rândul a numeroşi chinezi şi străini, care nu mai pot să ajungă la locul lor de muncă, la universităţile unde studiază sau să facă turism în SUA.

"În acelaşi timp, guvernul american nu ne-a oferit niciun ajutor substanţial", a mai subliniat Hua Chunying.

Ea a precizat că, dimpotrivă, China a primit provizii medicale din circa zece ţări, printre care Franţa, Japonia, Turcia, Pakistan, Iran, Rusia sau Regatul Unit.

China are nevoie de urgenţă de măşti medicale, ochelari şi combinezoane de protecţie, a precizat Hua Chunying.

Epidemia de pneumonie virală a contaminat deja mai mult de 17.000 de persoane, dintre care 360 mortal, potrivit celui mai recent bilanţ al autorităţilor chineze.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO