Noua gafă a lui Donald Trump. A confundat două state americane într-un mesaj pe Twitter


Ultimul update: Luni 03 Februarie 2020 10:30
Data publicarii: Luni 03 Februarie 2020 10:17
Categorie: Stiri externe
donald trump

Preşedintele american Donald Trump a felicitat duminică statul Kansas pentru victoria echipei Kansas City Chiefs în Super Bowl, finala ligii profesioniste de fotbal american NFL, însă oraşul se află în realitate în statul Missouri, transmite AFP.

Contul oficial de Twitter al liderului de la Casa Albă a corectat rapid mesajul şi a înlocuit Kansas cu Missouri, dar numeroşi internauţi şi mai multe media din SUA au reuşit totuşi să realizeze capturi de ecran ale tweet-ului original.

„Felicitări echipei Kansas City Chiefs pentru un meci grozav și o revenire fantastică sub o presiune imensă. Ați reprezentat statul Kansas și, de fapt, întreaga SUA, foarte bine. Țara noastră e mândră de voi”, a scris Trump inițial pe Twitter.

 

Tehnic, Kansas City a fost fondat la confluenţa fluviilor Kansas şi Missouri.

Limita administrativă dintre cele două state se situează în mijlocul aceleiaşi aglomerări urbane, cu autorităţi administrative atât în Kansas, cât şi în Missouri. Dezvoltarea economică a părţii situate în statul Missouri fiind mai importantă, acesta a avut precădere faţă de vecinul său.

''Mulţi oameni vorbesc despre faptul că Kansas City se situează în două state, dar doar Donald Trump face ceva legat de asta'', a comentat ironic Josh Barro, editorialist la New York Magazine, pe contul său de Twitter.

Trump s-a deplasat la Kansas City (Missouri) în decembrie 2018 pentru a participa la o conferinţă din cadrul Project Safe Neighborhoods, un program al Ministerului Justiţiei american pentru combaterea violenţei şi a infracţionalităţii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

Superbowl, cel mai important eveniment sportiv din SUA. Animalul care a prezis câștigătorul
KittenBowl aliniază la start cele mai drăgălașe pisici pentru a fi adoptate
VIDEO PROTVPLUS.RO