Bărbatul care are un avion de pasageri în curtea casei. Ce plănuiește omul să facă

24-10-2019 08:18

Curtea unei case este unul dintre locurile cele mai decorate într-o gospodărie. Unii oameni plantează flori, alţii colecţionează pitici de grădină.

Un localnic dintr-un sat croat, însă, a preferat să aducă în faţa casei un... avion de pasageri. Omul este pasionat de avioane şi a reuşit să achiziţioneze o aeronavă în cadrul unei licitaţii.

A transportat cu greu avionul acasă, pe bucăţi, iar acum are planuri mari: să îl reamenajeze, să înstaleze o piscină pe una dintre aripi şi să cheme toţi vecinii în ziua inaugurării.

Avionul de pasageri a răsărit peste noapte în curtea unui localnic dintr-un sat aflat la nord de capitala croată Zagreb. Omul, pasionat de avioane, a cumpărat unul doar ca să-l instaleze în spatele casei.

Robert Sedlar, proprietar: ”Îmi plac avioanele la nebunie, am început să le studiez şi aşa a apărut ideea... acum am un avion în curtea casei”.

Avionul, un Fokker 100 produs în 1991 în Olanda, poate transporta 109 pasageri şi 4 membri ai echipajului. A zburat pentru companii aeriene din Indonezia, Mexic şi Brazilia înainte să ajungă în Croaţia.

Robert Sedlar: ”Am cumpărat avionul la o licitaţie. Ne-a luat şase săptămâni să-l desfacem pe bucăţi pe aeroportul din Osiek. A fost un fel de activitate de weekend pentru mine şi prietenii mei.”

Drumul până acasă a fost unul dificil: bărbatul a fost nevoit să măsoare toate segmentele de drum pentru a fi sigur că poate aduce avionul în siguranţă, în bătătură. Pasul următor: recondiţionarea lui.

Proprietarul are planuri mari: vrea să instaleze o piscină pe aripa dreaptă şi să construiască o pistă de carturi în jurul avionului. Vecinii lui vin în fiecare zi să vadă cum progresează lucrările.

Vecin: ”Au venit mulţi oameni aici care voiau să vadă ce se mai întâmplă. Toată lumea din Croaţia spune că Ludbreg e centrul lumii, dar mie mi se pare că acest sat i-a luat locul”.

Proprietarul avionului vrea să finalizeze amenajarea aeronavei şi să-i facă inaugurarea chiar de ziua lui, la începutul lunii martie.


VIDEO PROTVPLUS.RO