Barack Obama: Statele Unite vor continua raidurile aeriene pentru protejarea crestinilor din Irak

Ultima actualizare: 12-08-2014 03:26
Barack Obama

Statele Unite vor continua raidurile aeriene in nordul Irakului pentru protejarea crestinilor refugiati pe Muntele Sinjar si a personalului diplomatic si militar american, afirma presedintele Barack Obama.

Obama a precizat ca aviatia militara americana va continua sa ofere asistenta umanitara crestinilor care fug de insurgentii sunniti.

"Insurgentii grupului terorist sunnit Stat Islamic (SI/SIIL) au avansat mai rapid decat ne asteptam. Aviatia militara americana este pregatita sa declanseze noi raiduri aeriene pentru a-i opri pe insurgenti sa ajunga la refugiatii de pe Muntele Sinjar", situat in nord-vestul Irakului, a declarat Obama.

"Am discutat cu presedintele Frantei, Francois Hollande, si cu premierul britanic, David Cameron. Amandoi sustin actiunile noastre si sunt de acord sa ne ajute cu asistenta umanitara pe care o oferim irakienilor", a precizat Obama.

"Problemele Irakului nu pot fi soluţionate în câteva săptămâni. Statele Unite nu vor trimite trupe suplimentare pe teren. Nu pot stabili un calendar pentru încheierea raidurilor aeriene. Operaţiunile vor continua cât va fi necesar pentru protejarea refugiaţilor irakieni şi a personalului american", a dat asigurări preşedintele SUA, pledând pentru o soluţie politică la conflictul interconfesional irakian.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO