Barack Obama si-a anuntat sustinerea pentru Hillary Clinton la prezidentiale. "Nu exista cineva mai calificat pentru functie"

Ultima actualizare: 12-06-2016 00:28
barack obama agerpres

Barack Obama isi anunta sprijinul public pentru candidatura la prezidentiale a lui Hillary Clinton, dupa ce contracandidatul fostului secretar de stat a promis ca se va retrage din cursa pentru nominalizarea democratilor dupa ultima runda a alegerilor.

”Sunt cu ea. Sunt pregatit si abia astept sa particip la evenimente de campanie alaturi de Hillary”, a declarat presedintele SUA, in mesajul sau de sustinere a candidatei democrate, potrivit news.ro.

La inceputul acestei saptamani, Hillary Clinton a reusit sa depaseasca limita de delegati necesara pentru a primi automat investitura Partidului Democrat la Conventie.

”Nu cred ca a exista vreodata cineva care sa fie atat de calificat pentru functie”, a spus Obama.

Inainte de a-si anunta sustinerea pentru Clinton, presedintele Barack Obama a purtat o discutie cu senatorul socialist Bernie Sanders, pe care l-a convins sa se retraga din cursa prezidentiala si sa colaboreze pentru unirea alegatorilor democrati impotriva lui Trump.

Mai mult, socialistul le-a multumit lui Obama si Biden pentru ca si-au pastrat impartialitatea in timpul alegerilor primare ale democratilor.

Pana la intalnirea cu presedintele Obama, senatorul sustinea ca isi va duce campania pana la capat, chiar daca a pierdut orice sanse matematice de a obtine nominalizarea democratilor. Analistii se temeau ca isi va folosi impulsul electoral pentru a lansa o Platforma Progresista, care urma sa ii smulga din electoratul lui Clinton.

Intre timp, Clinton a reactionat fata de mesajul de sustinere al presedintelui SUA, multumindu-i acestuia pentru sprijinul aratat.

"Sunt onorata ca sunteti alaturi de mine", a raspuns imediat fostul secretar de stat pe Twitter. "Sunt emotionata si gata sa merg inainte!".

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO