Barack Obama l-a numit pe viceamiralul Michael Rogers in fruntea controversatei agentii NSA


Ultimul update: Joi 30 Ianuarie 2014 07:03
Data publicarii: Luni 27 Ianuarie 2014 18:16
Categorie: Stiri externe
NSA, Agentia Nationala de Securitate SUA

Presedintele SUA, Barack Obama, a decis numirea viceamiralului Michael Rogers in functia de director al controversatei Agentii pentru Securitatea Nationala (NSA).

Rogers a fost numit si in fruntea Directiei pentru combaterea atacurilor cibernetice a Pentagonului, potrivit Washington Post, citat de Mediafax.

In mod inedit, Barack Obama l-a intervievat el insusi pe viceamiralul Michael S. Rogers saptamana trecuta, pe fondul scandalului legat de interceptarile practicate de NSA.

Caitlin Hayden, unul dintre purtatorii de cuvant ai Casei Albe, a refuzat sa comenteze informatiile, dar alte surse de la Presedintia SUA afirma ca anuntul oficial privind numirea lui Rogers va fi facut in curand.

Rogers, specialist in domeniul tehnicilor de criptare la Fortele Navale americane, era considerat de mult favorit sa il inlocuiasca la conducerea NSA pe generalul Keith Alexander, care va iesi la pensie in martie.

Numirea lui Rogers trebuie validata de Senat dupa audierea de catre Comisia senatoriala pentru Fortele armate. Barack Obama a decis mentinerea in aceeasi structura a NSA si a Directiei pentru combaterea atacurilor cibernetice a Pentagonului.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO