Azi ingrijitor la azil in SUA, maine rege in Uganda! O poveste incredibila
Charles Wesley Mumbere era, pana acum cateva zile, un simplu ingrijitor intr-un azil de batrani din Pennsylvania, SUA. Luni, insa, a fost inscaunat cu pompa ca rege al unei regiuni din Uganda cu 300 000 de supusi.
Nici unul dintre colegii sai de la azil nu stia ca Charles e de vita nobila, mostenind titlul regal inca de pe vremea cand avea 13 ani.
Barbatul, in varsta de 56 de ani, a ajuns in America in 1984 cu o bursa de studii in afaceri acordata de guvernul ugandez. In 1987, insa, din cauza schimbarii conducerii in Uganda, Charles a ramas fara bursa.
Alegeri 2024
19:17
Ce se întâmplă dacă o persoană încearcă să voteze de două ori și este identificată de sistemul de alertă
19:09
Negocieri între partidele „de dreapta”. Surse: PNL ar încerca să-l convingă pe Mircea Geoană să se retragă din cursă
15:52
AEP anunță că, în premieră, vom avea posibilitatea să vedem rezultatul alegerilor „în timp real”
15:43
Referendumul din București, 24 noiembrie 2024. Ce întrebări vor fi pe buletinele de vot și ce urmărește Nicușor Dan
In 1987 a primit azil politic, a facut cursuri de asistent medical si s-a angajat la un azil din Washington. In 1999 s-a mutat in Harrisburg, capitala statului Pennsylvania, unde a lucrat la cel putin doua case de batrani, printre care si Spring Creek, de unde a plecat sa fie incoronat.
Cand guvernul ugandez a decis sa reinstaureze vechile regate ale tarii, Charles a facut lobby ca si al sau sa se afle pe lista. Dupa 10 ani de negocieri, presedintele Ugandei a decis sa reinstaureze regatul lui Charles, Obusinga bwa Rwenzururu, ca al saptelea regat traditional al tarii.
Aceasta recunoastere nu-i acorda regelui Charles puteri executive in stat, insa ii permite sa decida asupra problemelor sociale si culturale ce ii afecteaza supusii.
Charles a fost incoronat la inceputul acestei saptamani in cadrul unei ceremonii fastuoase, in sunetul tobelor si in uralele supusilor, unii dintre ei veniti de la cativa kilometri departare. La ceremonie a fost prezent si presedintele Ugandei, care a recunoscut oficial domnia lui Charles si existenta regatului sau.