Azi ingrijitor la azil in SUA, maine rege in Uganda! O poveste incredibila


Ultimul update: Duminica 29 Aprilie 2012 17:51
Data publicarii: Marti 20 Octombrie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

Charles Wesley Mumbere era, pana acum cateva zile, un simplu ingrijitor intr-un azil de batrani din Pennsylvania, SUA. Luni, insa, a fost inscaunat cu pompa ca rege al unei regiuni din Uganda cu 300 000 de supusi.

Nici unul dintre colegii sai de la azil nu stia ca Charles e de vita nobila, mostenind titlul regal inca de pe vremea cand avea 13 ani.

Barbatul, in varsta de 56 de ani, a ajuns in America in 1984 cu o bursa de studii in afaceri acordata de guvernul ugandez. In 1987, insa, din cauza schimbarii conducerii in Uganda, Charles a ramas fara bursa.

In 1987 a primit azil politic, a facut cursuri de asistent medical si s-a angajat la un azil din Washington. In 1999 s-a mutat in Harrisburg, capitala statului Pennsylvania, unde a lucrat la cel putin doua case de batrani, printre care si Spring Creek, de unde a plecat sa fie incoronat.

Cand guvernul ugandez a decis sa reinstaureze vechile regate ale tarii, Charles a facut lobby ca si al sau sa se afle pe lista. Dupa 10 ani de negocieri, presedintele Ugandei a decis sa reinstaureze regatul lui Charles, Obusinga bwa Rwenzururu, ca al saptelea regat traditional al tarii.

Aceasta recunoastere nu-i acorda regelui Charles puteri executive in stat, insa ii permite sa decida asupra problemelor sociale si culturale ce ii afecteaza supusii.

Charles a fost incoronat la inceputul acestei saptamani in cadrul unei ceremonii fastuoase, in sunetul tobelor si in uralele supusilor, unii dintre ei veniti de la cativa kilometri departare. La ceremonie a fost prezent si presedintele Ugandei, care a recunoscut oficial domnia lui Charles si existenta regatului sau.

Tags: uganda, regi,

Mii de oameni au iesit pe strazi in Maroc, sa-si sarbatoreasca regele!
Barack Obama, rege in Egiptul Antic?
VIDEO PROTVPLUS.RO