"Aveti grija la buzunare cand va uitati la Mona Lisa". Copiii est-europeni terorizeaza Muzeul Luvru
Muzeul Luvru si-a deschis iar portile pentru turisti, dupa ce a fost inchis din cauza unei greve spontane a paznicilor, exasperati de hotii de buzunare.
Jafurile s-au inmultit peste masura, iar infractorii par sa nu se mai teama de nimic, si ii agreseaza inclusiv pe paznici.
Francezii ii avertizeaza pe cei 9 milioane de turisti care vin anual la Luvru sa le admire pe Mona Lisa sau pe Venus din Milo sa fie mereu cu ochii in patru.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Si asta mai ales in preajma copiilor, pe care bandele de hoti ii scot la inaintare.
Inca de la coada de la intrare, turistii care ajung la Luvru sunt avertizati in privinta hotilor de buzunare. Dar nici informarea, nici vigilenta nu sunt, se pare, de ajuns.
De ieri, agentii de paza de la Luvru primesc ajutor de la politisti, mobilizati printre operele de arta, mereu cu ochii la pungasi. N-au reusit sa impiedice insa ca o turista britanica sa fie jefuita imediat dupa redeschiderea muzeului.
"Am fost inconjurati de multi copii. Le-am dat 11 euro si ei mi-au furat telefonul din buzunar."
Presa franceza scrie ca ar fi vorba de hoti veniti din Europa de Est, majoritatea copii sau adolescenti, care profita ca intrarea e gratuita pentru vizitatorii sub 26 de ani.
Cei mai absorbiti de operele de arta si complet neatenti la buzunare par sa fie asiaticii.
Muzeul Luvru, cel mai vizitat din lume, a fost inchis marti dupa greva agentilor de paza, care au protestat astfel impotriva agresiunilor pe care le comit si impotriva lor, nu doar a turistilor, hotii de buzunare.
Pe langa dispozitivul de 20 de politisti care va patrula prin muzeu, accesul va fi interzis pentru persoanele identificate drept hoti de buzunare. Masura este insa greu de pus in practica pentru ca majoritatea infractorilor sunt de multe ori prea mici ca sa aiba acte.