Avertismentul UE privind Brexit. „Mai este încă mult de lucru”

14-10-2019 07:35

brexit

Michel Barnier, negociatorul-șef al Uniunii Europene pentru Brexit, a declarat că „mai este încă mult de lucru” pentru a ieși din impas, cu doar 18 zile înainte de ieșirea planificată a Marii Britanii din Blocul comunitar.

Barnier a transmis că negocierile care au avut loc în weekend între Londra și Bruxelles au fost „constructive”, conform unui comunicat al Comisiei Europene, citat de Agerpres.

Michel Barnier i-a informat duminică seară la Bruxelles pe cei 27 de ambasadori din UE despre evoluţia discuţiilor sale cu Marea Britanie.

Situația trebuie „clarificată” până la summitul UE de la Bruxelles, care va avea loc în perioada 17-18 octombrie, pentru a evita ieșirea din UE fără acord sau amânarea Brexit.

Londra şi Bruxellesul nu pot să se înţeleagă cu privire la modul de a evita, după Brexit, întoarcerea la o frontieră fizică între Irlanda de Nord, o provincie britanică, şi Republica Irlanda, care va rămâne membru al UE, precum şi de a menţine pacea pe insulă, care a cunoscut mai multe decenii de violenţă.

După ce planul său pentru Brexit prezentat la începutul lunii octombrie a fost respins de europeni, prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunțat că e dispus să facă concesii.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO