Planul pregătit de Franţa împotriva ISIS, după retragerea americanilor din Siria

14-10-2019 07:22

militari siria

Franţa a anunţat luni că pregăteşte măsuri pentru a asigura siguranţa armatei şi a personalului civil francez din nordul Siriei, după ce Statele Unite au început să-şi retragă trupele din zonă în urma ofensive turce lansate împotriva miliţiilor kurde.

„Se vor lua măsuri în următoarele ore pentru a asigura siguranţa personalului militar şi civil francez prezent în zonă în cadrul coaliţiei internaţionale de luptă împotriva Statului Islamic şi al operaţiunii umanitare”, a anunţat preşedinţia franceză într-un comunicat după o reuniune de urgenţă a cabinetului, relatează Agerpres.

Franţa a fost unul dintre principalii aliaţi în coaliţia condusă de Statele Unite împotriva organizației teroriste Stat Islamic din Siria şi Irak. Avioanele militare franceze au vizat ţinte ale militanţilor şi forţele speciale franceze s-au coordonat pe teren cu luptători kurzi şi arabi.

Statele Unite au anunţat duminică începerea unei retrageri deliberate a aproximativ 1.000 de trupe din nordul Siriei, un proces despre care oficiali americani au apreciat că poate dura mai degrabă zile, decât săptămâni.

Oficiali francezi au afirmat anterior că o retragere a Statelor Unite i-ar forţa să plece de asemenea din zonă, având în vedere că se bazează pe suportul logistic american.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO