Averile pe care le cheltuie chinezii pentru a-si organiza nunta: "Noua nu ne pasa atat de mult, dar parintilor le pasa"

Ultima actualizare: 20-06-2015 00:12

Dupa modelul american, si chinezii au inceput sa dea o avere pentru a-si organiza nunta. In medie, nota de plata ajunge la 20 de mii de dolari, o suma de neconceput in urma cu cativa ani.

Chiar daca nu le da mana sa faca astfel de chletuieli, cuplurile strang bani cu mult timp inainte si fac sacrificii. Asta deoarece, in China - si nu numai am zice noi - o nunta extravaganta este un semn al succesului in viata si motiv de mandrie pentru parinti.

Rochii de mireasa din ce in ce mai sofisticate, violonisti care sa iti cante la nunta, limuzine sau masini sport incarcate de flori pentru transport.

Pentru majoritatea tinerilor, costul total al unei nunti este coplesitor: 20 de mii de dolari. Cu toate acestea, multi se inhama la astfel de cheltuieli pentru a le face pe plac parintilor si incep sa straga bani chiar cu doi ani inainte de data stabilita pentru nunta.

"Este un eveniment unic in viata. Nunta trebuie sa reflecte angajamentul pe care mi-l iau in fata viitoarei mele sotii si in fata parintilor ei. Noua nu ne pasa atat de mult de nunta in sine, dar parintilor nostri si altor rude le pasa", spune un tanar.

Steven Jiang, corespondent CNN: "In timp ce majoritatea tinerilor din China se simt obligati sa organizeze o nunta din ce in ce mai extravaganta, altii fac apel la creativitate pentru ziua cea mare."

Un exemplu este acest cuplu din suburbiile Beijingului, care si-a organizat petrecerea de nunta in curtea casei. Costul final: 2 mii de dolari.

"In momentul de fata, multe nunti organizate in China au ca scop principal sa arate cat esti de bogat", a afirmat mireasa.

Mirii spera ca nunta lor va fi un bun exemplu pentru prietenii care vor sa isi pastreze economiile pentru alte lucruri importante: o casa, o masina, ori o luna de miere exotica.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO