Autorul masacrului din Christchurch, în care au murit 51 de oameni, condamnat la închisoare pe viață

Ultima actualizare: 27-08-2020 20:17

Bărbatul responsabil pentru două atacuri armate ucigaşe asupra a două moschei din Christchurch, Brenton Tarrant, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, după uciderea a 51 de musulmani, în 2019, în Noua Zeelandă.

"Este de competenţa Curţii să aducă un răspuns de respingere fermă acestor fărădelegi atât de atroce", a declarat judecătorul Cameron Mander pronunţând această pedeapsă fără precedent în istoria judiciară a Noii Zeelande, potrivit Agerpres.

Magistratul, care a subliniat greul tribut plătit de comunitatea musulmană neozeelandeză, a afirmat că autorul masacrului a eşuat însă în promovarea ideologiei de extremă dreaptă.

La 15 martie 2019, australianul Brenton Tarrant, susţinând că face parte din mişcarea supremaţiei albilor, a deschis focul cu sânge rece în două moschei din acest oraş din sudul Noii Zeelande, în cursul rugăciunilor de vineri, omorând 51 de persoane.

El a fost găsit vinovat de 51 de crime, 40 de tentative de omor şi de un act terorist, după ce în martie a pledat vinovat.

Filmul cronologic al atacului armat în urma căruia Brenton Tarrant a ucis 51 de musulmani este disponibil aici.

Atacatorul, un extremist de dreapta de naţionalitate australiană, în vârstă de 28 de ani, s-a filmat înainte şi în timpul masacrului. El şi-a montat camera video pe cască în aşa fel încât oamenii să vadă ceea ce face.

Bărbatul a transmis atunci live pe Facebook ambele atacuri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO