Autoritatile din R. Moldova fac apel catre tineri sa evite un joc online care ar fi dus la sinucideri in randul tinerilor

Dată publicare: 13-03-2017 18:59
Dată actualizare: 16-03-2017 07:16


sinucidere moldova

Autoritatile din Republica Moldova au lansat un apel catre tineri sa evite jocul online "Balena Albastra", lansat in Rusia si din cauza caruia s-ar fi sinucis peste 130 de adolescenti, trei dintre ei fiind cetateni moldoveni.

Saptamana trecuta, trei tineri din Chisinau au murit dupa ce s-au aruncat in gol. Doi dintre ei, in varsta de 15 si 16 ani, au sarit de pe o cladire cu 18 etaje, iar autoritatile ar fi gasit dovezi pe paginile lor de socializare ca ar fi participat la jocul ”Balena Albastra”, potrivit Unimedia. Cel de-al treilea tanar s-a aruncat de pe o cladire cu 14 etaje.

Jocul impune celor care participa sa indeplineasca mai multe misiuni teribile, care pot ajunge pana la a se arunca de pe acoperisuri. Parintii sunt sfatuiti de autoritati sa analize site-urile accesate de copii si sa se adreseze politiei daca ceva li se pare suspect.

Luni, sedinta primariei din Chisinau a inceput cu un moment de reculegere pentru cei trei tineri care s-au sinucis. Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a mentionat ca sambata s-a intalnit intr-o sedinta cu directorii institutiilor de invatamant, unde a abordat subiectul suicidului. "Nu este vorba despre un caz intamplator, ci de o chestiune care s-a intamplat din cauza unor jocuri online care sunt periculoase si asta duce la cazurile care au avut loc saptamana trecuta. Au fost luate o serie de decizii. In urmatoarele zile vor fi implementate, inclusiv organizate sedinte cu parintii, precum si ore de dirigentie, pliante informative distribuite copiilor pentru a sesiza asemenea cazuri si pentru a nu se ajunge la tragedii. Cert e ca o latura a internetului a devenit periculoasa”, a mentionat Chirtoaca.
 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO