Australia, sub ape. Inundatii catastrofale in Quuensland. Cel putin 3 morti


Ultimul update: Sambata 29 Septembrie 2012 15:49
Sursa: ProTV
Data publicarii: Luni 03 Ianuarie 2011 00:00
Categorie: Stiri externe
Australia, sub ape. Inundatii catastrofale in Quue...
Acoperisul unui cinematograf s-a prabusit. 36 de r...

Armata si serviciile de salvare australiene s-au mobilizat ca sa ajute populatia din nord-estul tarii. In inundatii au murit deja trei persoane, iar pana acum se vorbeste de 200.000 de sinistrati.

Intemperiile din Australia au dus si la prabusirea unui acoperis al unui cinematograf din Bathurst, la 175 de kilometri vest de Sydney. In cadere, tavanul fals a ranit usor 36 de persoane.

Autoritatile estimeaza la 200.000 numarul persoanelor afectate de cresterea nivelului apei, 22 de regiuni rurale fiind acoperite complet, pe o suprafata cat a Frantei si Germaniei la un loc.

Armata transporta hrana si medicamente cu avionul, catre Rockhampton, un oras de coasta cu aproximativ 75.000 de locuitori, situat in statul Queensland (nord-est), care risca sa fie complet izolat.

"Rockhampton da impresia ca se afla in mijlocul unei mari interioare", a declarat premierul statului, Anna Bligh, dupa ce a survolat regiunea.

Sunt cele mai rele inundatii pe care le-am trait, spun localnicii speriati de faptul ca apa le distruge tot ce au.

Noua persoane au murit, in total, in Australia, de la sfarsitul lui noiembrie, din cauza ploilor violente si inundatiilor.

Sectoarele economice cele mai afectate sunt agricultura si industria miniera, dar si turismul si micile intreprinderi.

VIDEO PROTVPLUS.RO