AUDIO. Momentul în care s-a prăbușit elicopterul lui Kobe Bryant a fost înregistrat

Ultima actualizare: 29-01-2020 15:17
Elicopter
Pro TV

Sunetul produs de elicopterului lui Kobe Bryant în ultimele clipe dinaintea tragediei a fost înregistrat de camera de supraveghere a unei locuințe situată în zona în care s-a prăbușit, relatează abc7.com.

Proprietara casei spune că elicopterul a zburat deasupra complexului de locuințe, iar la un moment dat a făcut o întoarcere la 180 de grade și s-a lovit de un deal. 

Potrivit femeii, elicopterul poate fi auzit pe parcursul înregistrării de 43 de secunde, iar cu 3 secunde înainte de final se aude un zgomot puternic. De asemenea, ora 9.45 indicată de cameră coincide cu cea a momentului producerii tragediei.

Experţii criminalişti au identificat oficial, marţi, corpul jucătorului de baschet Kobe Bryant printre cele nouă recuperate dintre resturile elicopterului care s-a prăbuşit în urmă cu două zile, pe un deal din apropiere de Los Angeles.

Fostul star NBA, în vârstă de 41 ani, a fost identificat pe baza amprentelor sale digitale, împreună cu alte trei persoane care se aflau la bordul avionului, ale căror rămăşiţe umane s-au împrăştiat pe o rază de aproape 200 m, în urma unei prăbuşiri "în mare viteză" a aparatului, potrivit anchetatorilor agenţiei americane însărcinate cu securitatea în transporturi (NTSB).

Pe lângă Kobe Bryant, au mai putut fi identificaţi doi bărbaţi şi o femeie. Este vorba despre John Altobelli (56 ani), un antrenor de baseball care a murit în accidentul împreună cu soţia sa Keri şi fiica lor Alyssa, precum şi pilotul elicopterului, Ara Zobayan (50 ani). Femeia identificată este Sarah Chester, în vârstă de 45 de ani, care se afla în aeronavă împreună cu fiica ei Payton.

"Anchetatorii încă lucrează pentru identificarea celor cinci decedaţi rămaşi", inclusiv fiica lui Kobe Bryant, Gianna, în vârstă de 13 ani, care se afla în elicopter alături de tatăl ei.

Elicopterul, un Sikorsky S-76B, s-a prăbuşit cu puţin timp înainte de ora locală 10:00 (18:00 GMT), duminică, într-un moment în care regiunea era cuprinsă de o ceaţă puternică. Aparatul decolase de pe plaja Newport (aproximativ 60 km sud de Los Angeles), unde locuia Kobe Bryant, îndreptându-se către Academia Mamba, un centru sportiv deţinut de starul NBA, situat la o distanţă de 135 km.

Autorităţile şi experţii iar un calcul pentru moment varianta unei manevre accidentale legate de ceaţă, mai degrabă decât posibile probleme mecanice. Aparatul nu avea cutie neagră, deoarece aceasta nu era necesară la acest tip de elicopter. Nu era echipat nici cu alarmă de altitudine, după cum a recomandat NTSB în mod repetat Agenţiei de Aviaţie Civilă a Statelor Unite, conform doamnei Homendy.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO