Gestul surprinzător făcut de Paulo Coelho după moartea lui Kobe Bryant: Nu avea niciun sens fără el

Ultima actualizare: 28-01-2020 16:57
Kobe Bryant
Pro TV

Kobe Bryant şi scriitorul Paulo Coelho au lucrat împreună la o carte pentru copii, însă autorul "Alchimistului" a spus că a şters draftul după moartea lui Bryant, scrie The Hollywood Reporter.

Romancierul în vârstă de 72 de ani a declarat luni pentru Associated Press că cei doi au început discuţiile despre proiect în 2016, când Bryant s-a retras după o carieră strălucită de 20 de ani în NBA. Ei au început să scrie cartea cu câteva luni în urmă.

După câteva ore de când a aflat de moartea lui Bryant, Coelho a anunţat că preferă să şteargă schiţele decât să termine cartea fără campionul NBA, informează News.ro.

"Am şters draftul pentru că nu avea niciun sens să public fără el. Nu ar adăuga nimic relevant pentru el sau pentru familia lui. Asta nu mă va împiedica să scriu într-o zi despre lucrurile pe care le-am învăţat de la Kobe şi ce persoană extraordinară a fost", a spus Coelho la telefon. "Dar cartea pentru copii nu mai avea sens", a adăugat scriitorul.

Fanii, dezamăgiți de decizia lui Coelho

 

Decizia lui Coelho i-a dezamăgit pe mulţi fani ai lui Bryant, care au scris multe mesaje pe reţelele de socializare în care cereau ca draftul să nu fie şters.

Bryant a fost fan al lui Coelho şi considera "Alchimistul" cartea sa favorită. O recomanda tuturor, de la foşti colegi, precum Kyrie Irving, la Rob Pelinka, fostul său agent, care acum este managerul general al Los Angeles Lakers.

Pelinka a citit un fragment din carte înaintea unei conferinţe de presă în iulie 2018, la scurt timp după ce Lakers a semnat cu LeBron James, care a fost fotografiat citind "Alchimistul".

Coelho, care a vândut zeci de milioane de cărţi, a afirmat că ideea colaborării cu Bryant a fost să inspire copiii neprivilegiaţi să depăşească adversitatea prin sport.

"Kobe era mereu foarte preocupat să scrie o carte care să fie un exemplu pozitiv pentru copii, în special pentru cei proveniţi din medii defavorizate", a declarat Coelho.

Gianna, fiica lui Bryant în vârstă de 13 ani, a murit şi ea în urma prăbuşirii elicopterului, alături de alte şapte persoane. Bryant mai are trei fete.

Proiectul cărţii a fost o întâmplare. După o perioadă în care nu au vorbit mai multe luni, Bryant i-a trimis un mesaj scris greşit lui Coelho în august, spunându-i: "Let's right (dreapta, n.r) that book together". Apoi s-a corectat: "write" (a scrie).

"De acolo a pornit. Puţin câte puţin am continuat", a spus Coelho. El nu a dezvăluit câte pagini au fost scrise sau dacă volumul avea un titlu deja.

Granity Studios a lui Bryant a publicat romane pentru tineri şi adolescenţi. De asemenea, a publicat şi autobiografia jucătorului de baschet, "The Mamba Mentality: How I Play", lansată în 2018. "L-am văzut de prea multe ori şi mi-am dat seama că nu se gândea numai la sport, la el nu era vorba numai de competiţie,", a spus Coelho. "Moartea sa tragică a arătat deja cât de important era pentru lume, nu doar pentru Statele Unite. Vom discuta moştenirea sa mulţi ani, mai presus de sport".

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO