Au ramas fara copii. Decizie absurda a unei instante din Suedia in cazul romanilor carora Asistenta Sociala le-a luat baietii

×
Codul embed a fost copiat

"Stim ca nu ii maltratati, ca ii iubiti si ca ei va iubesc, dar copiii nu se intorc acasa" - este verdictul primei instante care a judecat in Suedia cazul celor trei baieti luati de langa parintii romani acum doua luni.

Sotii Patrulescu sustin ca, in lipsa oricaror probe care sa dovedeasca abuzul, judecatorii au tinut cont numai de prima declaratie a unuia dintre copii, care ar fi spus la scoala ca este batut si care, ulterior, s-a razgandit.

Pana la judecarea recursului, minorii vor ramane in grija unor asistenti sociali, care, povestesc romanii, le-au cerut deja sa le spuna parinti.

Dupa 6 ore de expunere a probelor apararii si o saptamana de deliberari, verdictul a fost socant pentru cuplul de romani.

Corneliu Patrulescu, tatal: "Cea care se ocupa de cazul nostru, de la Asistenta Sociala, chiar ea a spus cu gura ei: 'stim ca va iubiti copiii si ca nu va bateti copiii, chiar stim ca si copiii va iubesc pe voi, dar nu putem sa facem nimic in privinta aceasta, sa va dam copiii inapoi, deoarece trebuie sa tinem cont de vocea copiilor'".

Citește și
familie suedia
"E cel mai trist Craciun al nostru." Drama romanilor din Suedia carora statul le-a luat copiii
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Mai precis, instanta a tinut cont doar de prima declaratie a copilului mijlociu - ca este batut de parinti - si nu de ce a spus tot el la prima intalnire virtuala cu parintii, permisa de Serviciile Sociale.

Un raport publicat recent de un jurnalist de investigatie suedez, care a crescut el insusi in sistemul de protectie, arata ca, anual, peste 20.000 de copii sunt luati din familii si, in final, in jur de 15.000 ajung sa creasca in familii sociale. Intr-un astfel de camin sunt acum si baietii familiei Patrulescu.

Familia sociala, sustin romanii, i-au coplesit pe baieti cu daruri si i-au rugat sa le spuna "parinti". Toate legaturile cu vechea scoala si cercul de prieteni au fost intrerupte.

"Am primit o tableta. Parintii astia mi-au dat un cont ca sa ma joc", spune unul din baieti.

Corneliu Patrulescu, tatal: "Va dati seama ca ne-a cazut foarte greu treaba aceasta. Ii indoctrineaza, mai bine spus, cu aceste vorbe. Am dat puterea totala la avocat. Are dreptul sa faca recurs".

Monica Ionita, sora barbatului: "Nu ne asteptam sa nu se rezolve. Mama lor e devastata".

Sambata seara, in orasul Toreboda, unde locuiesc de 5 ani romanii, va avea loc un miting de sustinere la care si-au anuntat prezenta si alte familii ai caror minori au fost dusi in centre de plasament, pentru ca - au considerat asistentii sociali - erau abuzati, prost ingrijiti sau aveau rezultate slabe la invatatura.

Interesul superior al copilului este principiul care ghideaza, in Suedia, ca si in Romania, legile pentru protectia copilului. Doar ca, in aceasta tara nordica, experienta a dovedit ca e foarte greu pentru parintii naturali sa isi primeasca inapoi copiii, odata ce ei sunt prinsi in sistem. Sunt pe rol mai multe petitii care cer guvernului si parlamentului revizuirea normelor din domeniu.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Prima revedere dupa doua luni. Cazul romanilor din Suedia carora statul le-a luat copiii
Prima revedere dupa doua luni. Cazul romanilor din Suedia carora statul le-a luat copiii

Dupa aproape doua luni de cand cei trei baieti le-au fost luati de Protectia Sociala, doi romani stabiliti in Suedia si-au revazut in sfarsit copiii.

"E cel mai trist Craciun al nostru." Drama romanilor din Suedia carora statul le-a luat copiii

Dupa o luna si jumatate de ancheta, autoritatile suedeze spun ca nu au suficiente dovezi ca doi soti romani stabiliti de 5 ani in Suedia si-au batut copiii.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.