17.000 de zboruri anulate! 30 de state din Europa au aeroporturile inchise!

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Europa n-are nicio sansa sa revina la normal, prea curand. Daca vantul nu-si modifica semnificativ directia, si cea de-a doua coloana de cenusa, aruncata in aer de vulcanul din Islanda, va invada cerul continentului.

Toata ziua, www.stirileprotv.ro si StirileProTv va tin la curent cu situatia din aeroporturi

CLICK AICI PENTRU A VEDEA EVOLUTIA NORULUI VULCANIC

CLICK AICI PENTRU IMAGINI DIN SATELIT

DUMINICA

Citește și
Vulcan
EVACUARE in Islanda, din cauza unui vulcan care erupe!
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Principala asociatie a companiilor aeriene europene si cea a administratorilor de aeroporturi au cerut duminica "o reevaluare imediata" a restrictiilor de zbor impuse in Europa ca urmare a deplasarii norului de cenusa vulcanica provenit din Islanda, relateaza AFP.

Desi fac eforturi pentru depasirea crizei, tarile europene sunt cu mainile legate. Deschid doar culoare inguste de zbor, pe care le inchid imediat ce norul de cenusa isi schimba directia. Cat despre milioanele de oameni blocati de patru zile in aeroporturi, gari si porturi nimeni nu mai indrazneste sa le spuna cand ar putea ajunge in sfarsit la destinatie.

Europa are si alti vulcani activi, unii in zone dens populate din Italia si Grecia, si multa lume s-a intrebat daca situatia din Islanda s-ar putea repeta. Etna, cel mai mare si mai activ dintre ei, arunca o data la cateva luni cate o coloana de fum si cenusa, provocand inchiderea aeroportului Catania din Sicilia. Dar niciodata n-a provocat haosul de acum.

In timp ce vulcanul isi vede de treaba lui, mai multe tari au aprobat zboruri de verificare. In Olanda, de exemplu, un Boeing 737 special echipat a facut o cursa Amsterdam-Dusseldorf, ca sa masoare concentratia de cenusa din aer. In paralel, oameni, companii si guverne din 30 de tari cauta solutii pentru depasirea crizei.

Compania Eurostar a anuntat ca in ultimele zile a transportat 50.000 de clienti suplimentari. Inghesuiala a fost si la vapoare, feriboturi sau la companiile de transport auto.

Disperarea unora, bucuria altora. In timp ce milioane de oameni si-au petrecut ultimele zile dormind prin aeroporturi, cei cu dare de mana i-au imbogatit pe soferii de taxi.

Actorul britanic John Cleese, de exemplu, a platit 3.800 de euro pentru o cursa de 15 ore Oslo-Bruxelles. Altii au facut la fel ca sa ajunga de la Londra la Paris, Milano, Amsterdam sau Zurich.

Iata care este situatia ACTUALA!

TURCIA: Turcia a inchis duminica spatiul aerian din trei provincii din nordul tarii, dupa ce norul de cenusa vulcanica provenit din Islanda a ajuns deasupra teritoriului turc. Spatiul aerian cuprins intre 6.000 si 10.000 de metri, aflat deasupra a trei provincii de la Marea Neagra (Zonguldak, Sinop si Samsun), a fost inchis incepand de duminica, ora 13.30 GMT, pana luni, la ora 9.00 GMT.

AUSTRIA: spatiul aerian va ramane inchis pana duminica la ora 12.00 GMT

TARILE BALTICE: spatiul aerian al Letoniei si Estoniei ramane inchis pana duminica, la ora 12.00 GMT. Spatiul aerian al Lituaniei a fost redeschis duminica, relateaza AFP

BELARUS: mai multe zboruri au fost anulate, iar altele inregistreaza intarzieri. Autoritatile au impus sambata restrictii de zbor in spatiul aerian.

BELGIA: spatiul aerian ramane inchis pana duminica, la ora 12.00 GMT.

BOSNIA: spatiul aerian este inchis incepand de sambata, ora 06.00 GMT.

BULGARIA: Bulgaria a inchis spatiul aerian incepand de duminica, ora 6.00 GMT.

CEHIA: inchiderea spatiului aerian a fost prelungita pana luni, la ora 10.00 GMT.

CROATIA: spatiul aerian a fost inchis sambata, la ora 00.00 GMT

DANEMARCA: spatiul aerian va ramane inchis cel putin pana luni, la ora 00.00 GMT

ELVETIA: spatiul aerian este inchis pana duminica, la ora 12.00 GMT

FINLANDA: zborurile comerciale sunt suspendate pana luni, la ora 15.00 GMT.

FRANTA: cele trei aeroporturi de la Paris si ceel din nordul Frantei vor ramane inchise pana luni, la ora 6.00 GMT. Aeroporturile din Bordeaux si Grenoble sunt inchise de sambata, ora 14.00 GMT, iar cele din Nisa si Marsilia, de duminica, de la ora 4.00 GMT.

GERMANIA: inchiderea spatiului aerian a fost prelungita pana duminica, la ora 18.00 GMT. Toate aeroporturile internationale sunt inchise, iar compania Lufthansa si-a anulat toate zborurile pana duminica, la ora 12.00 GMT.

IRLANDA: spatiul aerian, redeschis partial vineri, a fost inchis din nou, pana duminica la ora 12.00 GMT. Compania Ryaniar a anulat toate zborurile in Europa de Nord si tarile baltice, cel putin luni, la ora 12.00 GMT.

ISLANDA: aeroporturile raman deschise

ITALIA: spatiul aerian va fi inchis in nordul Italiei, cel putin pana luni, la ora 6.00 GMT.

MAREA BRITANIE: spatiul aerian este inchis pana duminica, la ora 18.00 GMT.

REPUBLICA MOLDOVA: inchiderea spatiului aerian a fost prelungita pana duminica, la ora 15.00 GMT, iar toate cursele aeriene de pe aeroportul din Chisinau au fost anulate, potrivit ProTV Chisinau.

OLANDA: spatiul aerian va ramane inchis cel putin pana duminica, la ora 12.00 GMT.

POLONIA: spatiul aerian ramane inchis pana la noi ordine, inclusiv la Cracovia, unde sunt asteptate duminica 80 de delegatii straine care vor participa la funeraliile presedintelui Lech Kaczynski. Zborurile companiei LOT au fost anulate pana luni, ora 12.00 GMT.

ROMANIA: Guvernul a decis ca intregul spatiu aerian pe teritoriul Romaniei sa fie inchis incepand de sambata, ora 18.00 (15.00 GMT), pana cel putin duminica la pranz.

RUSIA: spatiul aerian ramane deschis, insa cursele catre nordul si vestul Europei au fost anulate. Aeroportul din Kaliningrad, enclava rusa aflata intre Polonia si Lituania, a fost inchis temporar.

SCANDINAVIA: Compania SAS a anulat toate zborurile in Scandinavia la sfarsitul acestei saptamani, cu exceptia catorva curse interne in nordul Norvegiei. SAS a anulat deja peste 630 de zboruri joi si 730 vineri, din cauza inchiderii aproape complete a spatiului aerian al tarilor nordice si al mai multor state europene.

SERBIA/MUNGENEGRU/BOSNIA: Spatiul aerian al Serbiei, Muntenegrului si o parte din cel bosniac sunt inchise incepand de sambata, ora 14.00 GMT.

SLOVENIA - spatiul aerian a fost inchis "pana la noi ordine", iar compania Adria Airways a anulat toate cursele.

SLOVACIA - spatiul aerian a fost inchis incepand de vineri, de la ora 13.00 GMT.

SPANIA - 11 aeroporturi, printre care se numara si cel din Barcelona, au fost inchise duminica dimineata. O parte a spatiului aerian spaniol fusese inchisa sambata dupa-amiaza, cand compania Iberia a anulat toate zborurile europene, cu exceptia celor catre Portugalia, sudul Italiei, Grecia si Turcia.

UCRAINA: majoritatea aeroporturilor, inclusiv cel din Kiev, au fost inchise sambata.

UNGARIA: spatiul aerian este inchis pana duminica, ora 10.00 GMT.
 

SAMBATA

19:22 Ungaria a anuntat prelungirea pana duminica, la ora 10.00 GMT (13.00, ora Romaniei), a masurilor de inchidere a spatiului aerian, din cauza riscurilor provocate de norul de cenusa vulcanica provenit din Islanda, a anuntat, sambata, autoritatea nationala de control aerian, citata de AFP.

19:02 Spatiul aerian al Bulgariei aflat la nord de lantul Balcanilor va fi inchis incepand cu ora 21.00 GMT (00.00, ora Romaniei), a anuntat, sambata, Ministerul bulgar al Transporturilor, citat de AFP.

17:25 Norul de cenusa vulcanica provenit din Islanda, care a blocat transportul aerian in Europa, se indreapta in continuare spre sudul continentului, acoperind in continuare si zonele nordice, cel putin pana duminica dimineata, a anuntat serviciul meteorologic britanic, citat de AFP.

"Norul afecteaza acum o zona cuprinsa intre sudul Frantei, Rusia si Marea Neagra", a declarat purtatorul de cuvant al Met Office.

17:00 Intr-un comunicat oficial, Met Office a afirmat ca eruptia vulcanului "continua si este posibil chiar sa se intensifice", norul de cenusa ajungand pana la o altitudine de 9.000 de metri.

13:10 Peste 16.000 de zboruri au fost anulate in spatiul aerian european din cauza norului de cenusa vulcanica venit din Islanda, a anuntat Organizatia europeana pentru securitatea navigatiei aeriene, Europol, citata de AFP.

13:00 Vantul va continua sa transporte cenusa vulcanica in directia Europei si in urmatoarele cel putin patru - cinci zile, a anuntat, sambata, Institutul Meteorologic islandez, citat de AFP.

12:38 Spatiul aerian polonez va ramane inchis pentru moment, din cauza norului de cenusa vulcanica provenit din Islanda, a anuntat sambata Agentia nationala pentru navigatie aeriana, citata de AFP.

12:02 Croatia si Serbia au anuntat sambata dimineata inchiderea partiala a spatiului aerian, in timp ce Cehia si Austria au prelungit restrictiile de zbor, relateaza AFP.

11:32 Un avion de marfa care trebuia sa decoleze, vineri seara, de la Arad spre Budapesta a ramas blocat la sol, pana la redeschiderea traficului aerian, alte curse nefiind programate, in aceasta perioada, pe Aeroportul Arad.

11:20 Compania Lufthansa a anuntat anularea tuturor zborurilor in Germania pana sambata seara, in timp ce Irlanda si-a inchis din nou spatiul aerian, Franta a inchis cele trei aeroporturi din Paris, iar Marea Britanie a decis prelungirea restrictiilor de zbor pana la miezul noptii.

Lufthansa a precizat ca toate decolarile si aterizarile avioanelor companiei pe aeroporturile germane sunt anulate pana la ora 18.00, in conditiile in care ridicarea restrictiilor de zbor "nu este previzibilă".

In prezent, cele 16 aeroporturi internationale din Germania sunt inchise cel putin pana la ora 12.00 GMT, iar agentia germana pentru securitate aeriană DFS a anuntat sambata dimineata ca ia in considerare prelungirea restrictiilor.

Si Danemarca a anuntat ca va mentine masurile de inchidere a spatiului aerian cel putin pana la miezul noptii.

VINERI

20:35 Intregul spatiu aerian al Poloniei a fost inchis aviatiei civile, dupa inchiderea, vineri dupa-amiaza, a spatiului aerian deasupra aeroportului polonez din Rzeszow.

Pana vineri dupa-amiaza, aeroportul din Rzeszow era ultimul care mai primea zboruri civile, spatiul aerian deasupra restului teritoriului polonez fiind onchis anterior on cursul zilei.

20:30 Traficul aerian european va fi perturbat probabil mai multe zile din cauza norului de cenusa vulcanica provenind din Islanda, anunta Asociatia pentru gestionarea traficului aerian (Canso), citata de AFP.

18:40 Dupa un somn de 200 de ani, un mic vulcan de la capatul lumii ameninta Europa intreaga, inclusiv Romania. In aviatia mondiala se vorbeste despre o criza fara precedent, cu niste costuri astronomice. Zeci de state europene si-au inchis partial sau total spatiile aeriene, ca pe timp de razboi, iar sute de mii de oameni zac bulversati prin aeroporturi.

Peste 6.000 de aparate au fost oprite preventiv la sol, inclusiv cele ale companiilor romanesti. Toata lumea se fereste, pe buna dreptate, de un nor urias de cenusa, pornit din Islanda, care strabate acum batranul continent purtat de curenti. Efectele eruptiei din vecinatatea capitalei Reykjavik se resimt inclusiv in America, Japonia, Australia si Noua Zeelanda.

Incepind de joi, rand pe rand, 16 state europene si-au inchis aeroporturile. Cele mai afectate sunt Heathrow din Londra, Charles de Gaull din Paris si cel din Frankfurt - adevarate noduri aeriene. Blocati la sol, cu planurile complet in ...aer, pasagerii sunt extenuati, nervosi, nemancati. Unii sunt chiar nervosi ca n-au ajuns inca la destinatie.

Aparitia unui nor de cenusa pe traseul unei aeronave este considerata una dintre cele mai periculoase situatii in timpul unui zbor.

Pe masura ce norul de cenusa se deplaseaza catre sud-estul Europei, unele tari nordice - precum Irlanda, Norvegia ori Suedia - ies din starea de alerta. In schimb, pericolul se apropie tot mai amenintator de noi.

Desi avioanele pot decola fie din Bucuresti, fie din celelalte orase, nu primesc permisinea de aterizare in alte tari, asa ca raman in hangar.

Cum niciun aeroport din lume nu este conceput pentru stationare de lunga durata, situatia creeaza dificultati majore pretutindeni. Si ceremoniile funerare din Polonia au fost in pericol din cauza haosului de pe cerul Europei.

16:42 Spatiile aeriene din Cehia si Slovacia au fost inchise in intregime vineri dupa-amiaza, din cauza norului de cenusa vulcanica provenind din Islanda, au anuntat autoritatile aviatice din cele doua tari, citate de AFP

16:30 Spatiul aerian din nord-vestul Romaniei va fi inchis sambata, incepand cu ora 03:00, astfel incat nu vor fi functionale aeroporturile din Oradea, Baia Mare, Cluj-Napoca si Satu Mare.

13:50 Aeroportul si spatiul aerian al Cracoviei, in sudul Poloniei, au fost inchise vineri, pana la noi ordine, a anuntat purtatoarea de cuvant a aeroportului, Justyna Zajaczkowska, citata de AFP.

13:30 Spatiul aerian irlandez, inchis partial incepand de joi, a fost redeschis in cea mai mare parte, permitand reluarea traficului pe aeroportul din Dublin, cel mai important din tara, au anuntat autoritatile irlandeze aeronautice (IAA), relateaza AFP.

13:08 Aeroportul din capitala bulgara Sofia a anuntat toate zborurile prevazute pentru vineri din cauza norului de cenusa vulcanic venit din Islanda, a anuntat directorul acestuia, Plamen Stancev, citat de AFP.

13:06 Toate aeroporturile din nordul Frantei, intre care Roissy-Charles de Gaulle si Orly, vor ramane inchise pana vineri, ora 18.00 GMT (21.00 ora Romaniei), dar avioanele vor putea ateriza intre orele 10.00 si 14.00 GMT (13.00 si 17.00 ora Romaniei) pe cele doua platforme, relateaza AFP.

13:00 Autoritatile aeroportuare din Chisinau au anulat doua zboruri in urma inchiderii aeroporturilor din Frankfurt, Londra si Paris, relateaza PRO TV Chisinau.

12:50 Spatiul aerian al Olandei, care a fost inchis incepand de joi dupa-amiaza, va ramane astfel "pana la noi ordine", a anuntat vineri Autoritatea olandeza pentru inspectia transporturilor (IVW), relateaza AFP.

12:40 Norul de cenusa vulcanica provenit din Islanda s-a apropiat vineri dimineata de Moscova, a anuntat agentia rusa de meteorologie Rosghidromet, dar spatiul aerian al Rusiei ramane pentru moment deschis, relateaza AFP.

12:30 - Avionul cancelarului german, Angela Merkel, care revine vineri dintr-o vizita de o saptamana in Statele Unite, si care urmeaza sa aterizeze la Berlin ora locala 15.30 (16.30, ora Romaniei), ar putea fi directionat catre un alt aeroport, in cazul in care conditiile meteorologice vor impune acest lucru, a declarat un purtator de cuvant al Guvernului, fara sa faca alte precizari.

12:20 - Traficul aerian a fost interupt pe aeroportul din Frankfurt, cel mai important din Germania si al treilea din Europa, dar si pe alte 13 dintre cele 16 aeroporturi internationale germane, a anuntat agentia germana pentru securitate aeriana.

De joi seara, niciun avion nu a mai decolat sau aterizat in Berlin, Hamburg, Hanovra si Bremen, in nordul tarii. Prevazuta initial pana vineri, la ora 08.00 (09.00, ora Romaniei), interuperea temporara a traficului aerian "a fost prelungita pentru o perioada de timp nedeterminata" in aceste patru orase, potrivit unei purtatoare de cuvant a agentiei.

In est, aeroporturile din Leipzig, Dresda si Erfurt au fost inchise vineri dimineata, in timp ce in vestul tarii, aeroporturile din Koln, Dusseldorf, Munster-Osnabruck si Sarrebruck au fost inchise in timpul noptii de joi spre vineri sau vineri dimineata. In zonele unde au ajuns norii de cenusa vulcanica, aeroportuile regionale au fost, de asemenea, blocate.

Intr-un comunicat, compania aeriana Air Berlin afirma ca "majoritatea aeroporturilor in Germania sunt inchise in prezent, aparent pana la ora locala 18.00 (19.00, ora Romaniei).

12:19 - Potrivit purtatorului de cuvant al RLP, Richard Klima, inchiderea aeroportului Praga-Ruzyne din Cehia este asteptata in jurul orei 12.00 (13.00 ora Romaniei), iar inchiderea totala a spaţiului aerian al tarii in jurul orei 13.00 (14.00 ora Romanie). Klima a refuzat sa se pronunte in legatura cu durata prevazuta pentru mentinerea acestor masuri. "Speram case va termina cat mai repede posibil, dar trebuie sa tinem cont de situatia actuala", a declarat el.

12:00 Spatiul aerian al Cehiei a fost inchis in nord-vestul tarii vineri, in jurul orei locale 10.00 (11.00 ora Romaniei) a anuntat agentie pentru navigatie aeriana RLP, relateaza AFP.

11:45 - Masura de anulare a zborurilor din Finlanda a fost prelungita pana sambata la ora locala 15.00 (15.00, ora Romaniei) in situatia in care norul de cenusa de origine vulcanica provenind din Islanda va ramane deasupra tarii "mai multe zile", a anuntat vineri compania Finavia, relateaza AFP.

11:23 Spatiul aerian al Lituaniei, Letoniei si Estoniei era inchis vineri dimineata, din cauza norului de cenusa vulcanica, venit dispre Islanda, au anuntat autoritati din aceste tari, citate de AFP. In Lituania, "spatiul aerian este inchis si niciun aeroport nu functioneaza in prezent, iar niciun avion nu survoleaza tara", a declarat Alvydas Sumskas, adjunctul directorului agentiei lituaniene pentru aviatie, AFRP.

11:18 Norvegia a redeschis temporar, vineri dimineata, o parte a spatiului sau aerian, intr-o zonă cuprinsa intre aeroporturile din centrul si cele din nordul tarii, a anuntat autoritatea norvegiana pentru trafic aerian, Avinor, citata de AFP.

11:10 Spatiul aerian britanic va ramane inchis pana sambata, ora locala 01.00 (03.00 ora Romanie), "cel putin", cu exceptia catorva zboruri catre Scotia si Irlanda de Nord, au anuntat vineri serviciile britanice de control aerian, NATS, relateaza AFP.

11:00 Amanarea funeraliilor presedintelui polonez Lech Kaczynski, prevazute pentru duminica la Cracovia, in sudul Poloniei, "este o optiune serioasa" din cauza perturbarii traficului aerian, a declarat vineri un oficial din cadrul presedintiei, relateaza AFP.

10:50 Austria isi va inchide spatiul aerian vineri dupa-amiaza, a anuntat autoritatea pentru controlul spatiului aerian Austro Control

10:40 Norul de cenusa vulcanica provenit din Islanda va continua sa perturbe traficul aerian european "cel putin in urmatoarele 24 de ore", a estimat vineri dimineata Organizatia europeana pentru securitatea navigatiei europene, Eurocontrol.

10:30 Spatiul aerian danez va ramane inchis cel putin pana sambata, ora locala 02.00 (03.00 ora Romaniei), a anuntat vineri autoritatea pentru control aerian Naviair.

10:00 Suedia a inceput vineri sa-si redeschida treptat spatiul aerian, inchis din cauza norului de cenusa provenit de la eruptia unui vulcan in Islanda, care a determinat suspendarea zborurilor aproape in tot nordul Europei, a anuntat autoritatea pentru gestionarea traficului aerian (LFV), relatează AFP.

07:00 Eruptia violenta a unui vulcan din Islanda, cu un nume imposibil de pronuntat , a bulversat intreg traficul aerian de pe continent. Doar joi, aproape 6.000 de curse au fost anulate de-a lungul si de-a latul Europei.

Norul toxic s-a imprastiat pe sute de kilometri obligand inchiderea tuturor aeroporturilor din sase tari. Una dupa alta, Irlanda, Marea Britanie, Danemarca, Suedia, Belgia si Olanda au inghetat traficul aerian.

Alte opt state au fost afectate. Iar seria de vesti proaste continua: situatia va reveni la normal abia peste cateva zile, anunta specialistii.

25 de aeroporturi din nordul Frantei au fost inchise, insa probleme au fost semnalate si in Germania sau Spania.

In sud-vestul Islandei, o coloana uriasa de fum si cenusa porneste din Vulcanul Eyjafjallajokull si urca la cer. Pentru simpli privitori, e o scena spectaculoasa, pentru piloti insa, este un cosmar.

In 1991, cursa World Airways DC-10 a trecut printr-un nor de cenusa vulcanica aruncata spre cer in urma eruptiei vulcanului Pinatubo din Philipine. Urmele acestei experiente au ramas pe fuselaj chiar si dupa aterizare.

CUM AFECTEAZA VULCANUL DIN ISLANDA ROMANIA!

Norul vulcanic din Islanda tine la sol si avioanele de pasageri de pe aeroporturile romanesti. Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a anuntat vineri ca a anulat 42 de zboruri de pe Aeroportul Otopeni si alte zece de pe Aeroportul Baneasa. Totodata, au fost anulate curse din Cluj-Napoca si Sibiu.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Eruptia vulcanica din Islanda perturba traficul aerian si in Romania
Eruptia vulcanica din Islanda perturba traficul aerian si in Romania

UPDATE - Puneti mana pe telefon si sunati la companiile aeriene sau verificati des e-mailul daca aveti bilete de avion cu data de vineri pentru destinatii din Europa.

EVACUARE in Islanda, din cauza unui vulcan care erupe!
EVACUARE in Islanda, din cauza unui vulcan care erupe!

UPDATE: Este alerta din arhipleagul britanic pana-n Scandinavia. Sute de zboruri au fost anulate sau redirectionate din cauza unui vulcan din Islanda, care arunca cenusa. Milioane de oameni si-au vazut planurile de calatorie date peste cap.

Vulcan in eruptie in sudul Islandei, vizitat de sute de turisti
Vulcan in eruptie in sudul Islandei, vizitat de sute de turisti

Pamantul se cutremura si se aud bubuituri cand lava si fumul ies la suprafata, dar asta nu impiedica sute de turisti sa vina sa admire vulcanul care a intrat in eruptie in sudul Islandei.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.