Atentat sinucigas in Arabia Saudita. Atacatorul s-a detonat in apropierea moscheii principale din orasul sfant Medina

Ultima actualizare: 07-07-2016 07:56
atentat

Un atacator sinucigas s-a detonat luni seara in apropierea sediului fortelor de securitate de la Moscheea Profetului din Medina, al doilea cel mai sfant oras pentru musulmani, scrie news.ro.

Explozia a avut loc in ultima seara a Ramadanului, in timp ce musulmanii se pregatesc de festivalul Eid ul-Fitr, care marcheaza finalul lunii sfinte, scrie Reuters.

Doi agenti de securitate si-au pierdut viata, alaturi de atacatorul sinucigas. Atacatorul s-a detonat in timp ce fortele de securiate isi incheiau ultimul post al lunii Ramadanului.

Deflagratia a avut loc la mai putin de o ora dupa ce un atacator sinucigas s-a aruncat in aer in apropierea unei moscheii din Qatif, un oras care concentreaza minoritatea siita din regatul saudit.

Anterior, un atacator sinucigas a fost ucis, iar alte doua persoane au fost ranite, in apropierea consulatului american din Jeddah, al doilea oras ca dimensiune din Arabia Saudita.

Inca din 2014, jihadistii Statului Islamic au executat o serie de atentate pe teritoriul saudit, soldate cu sute de morti. Atacurile teroriste au vizat in special minoritatea siita.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO