Atentat sinucigas al Statului Islamic, la o moschee din Kuweit, in timpul rugaciunii. 25 oameni au murit si 202 sunt raniti

Ultima actualizare: 29-06-2015 07:05
atentat moschee Kuweit

Cel putin 25 persoane au fost ucise si peste 200 au fost ranite, vineri, intr-un atac sinucigas ce a vizat o moschee siita musulmana din capitala Kuweitului unde se aflau 2.000 de credinciosi la slujba de vineri.

UPDATE ORA 19:00 Cel putin 25 de persoane si-au pierdut viata si 202 au fost ranite vineri in atentatul antisiit revendicat de gruparea jihadista Statul Islamic (SI) care a vizat o moschee din capitala emiratului Kuweit, potrivit unui nou bilant furnizat de Ministerul de Interne, relateaza AFP.

Acesta este primul atac ce a vizat un loc de rugaciune frecventat de siiti in acest emirat cu populatiei majoritar sunnita. Tara vecina Arabia Saudita a fost afectata in doua randuri luna trecuta de atacuri similare ale organizatiei jihadiste ce s-au soldat cu peste 20 de morti.

UPDATE ORA 17:16 Paramedicul kuweitian Abdelrahman al-Yusef a declarat pentru presa locala ca numarul persoanelor decedate dupa atentatul de la moscheea al-Imam al-Sadiq din al-Sawaber este de cel putin 16. Aceeasi sursa a spus ca numarul ranitilor este mult mai mare decat s-a presuspus initial - cel putin 200 - 179 de persoane primind pana acum ingrijiri medicale.

Cea mai mare parte a victimelor sunt barbati si baieti care participau la rugaciune.

UPDATE ORA 15:45 Potrivit The Independent, numarul victimelor ar fi ajuns la 13 morti si zeci de raniti.

Un membru al parlamentului din Kuweit, Alil al-Salih, a declarat ca oamenii erau in genunchi in cursul rugaciunii atunci cand a avut loc o explozie puternica, afectand zidurile si tavanul moscheii. El a afirmat ca atentatul a fost comis de un kamikaze ce parea sa aiba sub 30 de ani.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadista Statul Islamic, potrivit unei declaratii postate pe retele de socializare. Autorul atacului a fost identificat drept Abu Suleiman al-Muwahed si tinta a fost "un templu al opozantilor" - un termen folosit de gruparea militanta islamista pentru a se referi la musulmanii siiti.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO