Atentat cu vehicul-capcană vizând cetăţeni turci, comis în Somalia de gruparea islamistă al-Shabaab

Ultima actualizare: 18-01-2020 16:23
Atentat cu vehicul-capcană vizând cetăţeni turci, comis în Somalia de gruparea islamistă al-Shabaab

Cel puţin şapte persoane au fost ucise şi mai multe au fost rănite într-un atentat sinucigaş cu vehicul-capcană, sâmbătă, în capitala Somaliei, Mogadiscio, au anunţat autorităţile.

"Teroriştii au vrut să ucidă cetăţeni turci care lucrează la construcţia drumului dintre Mogadiscio şi Afgoye", a declarat pentru dpa purtătorul de cuvânt al guvernului somalez Ismael Mukhtar Omar.

Omar a spus că în spatele atacului s-au aflat militanţi islamişti al-Shabaab, care şi-au revendicat responsabilitatea la postul lor media Radio Andalus.

Ministrul turc al sănătăţii, Fahrettin Koca, a confirmat că şase cetăţeni turci se numără printre răniţi, dintre care doi sunt în stare critică.

Ministerul turc al Apărării a condamnat atentatul, afirmând pe Twitter că Ankara va "sta alături de fraţii şi surorile din Somalia împotriva răului terorii''.

Acesta este cel mai recent dintr-un şir de atacuri comise de la începutul anului de aceşti insurgenţi care au legătură cu al-Qaida. Gruparea luptă de ani de zile pentru supremaţie în ţara din Cornul Africii. Al-Shabaab controlează suprafeţe mari din sudul şi centrul Somaliei şi atacă în mod repetat forţele de securitate şi civili în această ţară şi în Kenya vecină.

Forţe din Kenya şi Statele Unite au ajutat guvernul Somaliei în lupta sa împotriva grupării teroriste.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO