Atacatorul din Las Vegas își agresa verbal iubita în public

07-10-2017 17:52


Stephen Paddock

Stephen Paddock, autorul atacului armat de la un festival de muzică din Las Vegas, care a cauzat moartea a 59 de persoane și rănirea a peste 500, ar fi obișnuit să se comporte urât cu iubita sa, Marilou Danely, în public.

La scurt timp după atac, vecinii și familia l-au descris pe autorul celui mai sângeros atac din istoria Statelor Unite moderne drept un tip „grozav”, fost contabil căruia îi placeau golful și jocurile de noroc. 

Cu toate acestea, la o săptămână de la atac, ies la iveală noi detalii despre Stephen Paddock.

Angajații de la cafeneaua Starbucks din Mesquite, localitatea din Nevada unde Stephen Paddock și iubita sa locuiau, au povestit că acesta se purta foarte urât cu Marilou Danely, potrivit Huffington Post.

Esperanza Mendoza, care lucrează la un Starbucks frecventat de Paddock și Danley, a declarat, pentru Los Angeles Times, că bărbatul era cunoscut de angajați, pentru că își apostrofa iubita de față cu toată lumea.

„Se întâmpla destul de des”, a spus Esperanza Mendoza, care a povestit cum, într-o zi, Danley l-a întrebat pe Paddock dacă poate folosi cardul lui de la cazinou, ca să plătească băuturile.

„S-a uitat la ea și i-a zis, cu o atitudine răutăcioasă: <<N-ai nevoie de cardul meu pentru asta. Plătesc pentru băutura ta, la fel cum plătesc și pentru tine>>”, a povestit Mendoza, precizând că Marilou Danley i-a răspuns calm, după care s-a dat mai în spate.

„A fost atât de nepoliticos cu ea, de față cu toată lumea”, a mai adăugat angajata cafenelei.

Potrivit sursei citate, până în prezent, autoritățile nu au indicii despre ceea ce l-a motivat pe Stephen Paddock să comită atacul.

Huffington Post notează, însă, că mărturisirile angajaților de la Starbucks oferă o mică privire asupra modului în care își trata partenera, subliniind că, în ultimii ani, mai mulți teroriști și atacatori și-au abuzat familia înainte să comită atacuri de amploare.

Cine este Marilou Danely

Marilou Danley era iubita lui Stephen Paddock și locuia cu el. La momentul atacului, ea își vizita rudele din Filipine, dar a fost numită de autorități „persoană de interes”, întrucât declarațiile ei ar putea face lumină asupra motivelor care l-au determinat pe bărbat să ucidă 59 de persoane și să rănească peste 500, informează BBC News.

Potrivit presei internaționale, Paddock ar fi transferat în contul ei aproximativ 100.000 de dolari, cu câteva zile înainte de incident.

Miercuri, ea s-a întors în Statele Unite, pentru a da declarații anchetatorilor, însp nu are calitate de suspect.

Marilou Danley, născută în Filipine, locuiește în Statele Unite de 20 de ani. Prietenii și vecinii au descris-o drept o persoană „caldă și vorbăreață”. Femeia, în vârstă de 62 de ani, are o fiică și o nepoată.

Paddock și-a premeditat faptele

La scurt timp de la incident, forțele de intervenție au intrat în camera lui Stephen Paddock din Mandalay Bay, însă bărbatul nu mai era în viață. Paddock s-a sinucis înainte ca autoritățile să ajungă la el. El instalase inclusiv camere de supraveghere, pentru a vedea când se apropie forțele de intervenție de camera în care acesta era cazat.

Fratele și fostul cumnat al acestuia s-au declarat șocați, precizând că fostul contabil era un bărbat „grozav”, care avea o pasiune pentru poker.

„Nu știu ce să zic. Fratele meu a făcut asta și mă simt de parcă m-a împușcat pe mine. Sunt în stare de șoc”, a declarat Eric Paddock, fratele atacatorului, luni.

Autoritățile au precizat că în camera de hotel, în care Paddock era cazat din 28 septembrie, au fost găsite 23 de arme de foc, iar alte 19 în locuința sa din Mesquite, Nevada.

Atacul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, care l-a descris pe Paddock drept un „luptător” al rețelei jihadiste. Pe de altă parte, FBI a transmis că nu există dovezi care să ateste că bărbatul ar fi fost afiliat vreunei rețele teroriste internaționale.

Informații apărute în presă, în cursul zilei de luni, arătau că tatăl lui Stephen Paddock a fost unul dintre cei mai căutați infractori de către FBI, după ce a jefuit mai multe bănci, iar apoi a evadat din închisoare. Pe de altă parte, Stephen Paddock nu avea cazier, singurele infracțiuni înregistrate fiind comise în trafic.

Sursa: Huffington Post

VIDEO PROTVPLUS.RO