Atac verbal al Iranului fata de "tumoarea canceroasa" Israel: E principala problema a lumii islamice

Ultima actualizare: 04-11-2012 19:53
iran

Principala problema a lumii islamice ramane existenta Israelului, a declarat duminica Ghidul suprem iranian, ayatolahul Ali Khamenei, evocand din nou imaginea unei "tumori canceroase", termen condamnat de catre occidentali si ONU.

"Marile puteri au dominat destinul tarilor islamice timp de mai multi ani si (...) au instalat o tumora canceroasa sionista in inima lumii islamice", a declarat ayatolahul Khamenei, in timpul unui discurs tinut duminica in fata oficialilor iranieni si a ambasadorilor tarilor musulmane, cu ocazia sarbatorii Aid el-Fitr, potrivit agentiei Irna.

"Astazi, datorita trezirii islamice (termen folosit de catre Iran pentru a se referi la Primavara Araba) si a evenimentelor foarte importante din regiune", problema existentei Israelului si a sortii palestinienilor este pe cale sa redevina una centrala, a adaugat liderul iranian.

"Toate Guvernele si popoarele islamice ar trebui sa acorde atentie complotului foarte periculos (al occidentalilor) care inceara sa faca uitata aceasta problema, promovand divizarea in interiorul natiunii islamice. Nu trebuie sa uitam niciodata acest lucru deoarece multe dintre problemele lumii islamice isi au originea in existenta regimului marioneta sionist", a declarat Khamenei.

Liderii iranieni au folosit in repetate randuri, in ultimele zile, imaginea unei tumori canceroase referitor la Israel, declaratii condamnate ferm de catre Statele Unite, Franta, secretarul general al Natiunilor Unite, Ban Ki-moon, precum si de catre sefa diplomatiei europene, Catherine Ashton.

Aceste declaratii au loc dupa o crestere a tensiunilor dintre Iran si Israel, presa israeliana prezentand in ultimele saptamani diferite informatii conform carora ar fi iminenta o actiune militara israeliana impotriva programului nuclear iranian.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO