Atac rasist asupra unui student din Singapore. „Nu vreau coronavirusul tău la mine în țară”

Ultima actualizare: 04-03-2020 12:36
Jonathan Mok
Jonathan Mok

Un student din Singapore a fost bătut cu bestialitate pe o stradă din Londra, de un grup de bărbați. „Nu vreau coronavirusul tău în țara mea” i-ar fi strigat unul dintre agresori, relatează BBC.

Jonathan Mok, 23 de ani, este student în capitala Angliei de doi ani. Pe 24 februarie, în timp ce se plimba pe celebra Oxford Street din Londra, acesta spune că a auzit un grup de bărbați care strigau "coronavirus". Când i-a confruntat, aceștia s-au năpustit asupra lui și l-au rănit grav.

Mok povestește că unul dintre agresori a încercat să îl lovească cu piciorul în față și i-a strigat: „Nu vreau coronavirusul tău în țara mea”.

Tânărul spune că a fost ținta abuzurilor rasiste în ultimele săptămâni, cele mai multe cu referire la coronavirus. Acesta a povestit cum s-a petrecut agresiunea pe rețelele de socializare.

„Brusc, un pumn m-a lovit în față și m-a luat prin surprindere. Cât încă eram în șoc de la prima lovitură, bărbatul m-a lovit din nou. Atunci, mai mulți trecători s-au oprit și au încercat să îi convingă (pe agresori, n.r.) că patru la unu nu este o luptă corectă”, a povestit Mok.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO