Atac fara precedent al Guvernului chinez la adresa lui Dalai Lama. "E un nazist controlat de SUA"


Ultimul update: Joi 25 Octombrie 2012 15:45
Data publicarii: Sambata 24 Martie 2012 17:05
Categorie: Stiri externe
Dalai Lama, internat la spital

Un site condus de statul chinez a pornit un atac fara precedent la adresa lui Dalai Lama, acuzandu-l pe liderul budist de politici "naziste". Potrivit acestora, Dalai Lama ii incurajeaza pe tibetani sa-si dea foc.

 

Comentariul publicat pe China Tibet Online a fost preluat si de agentia oficiala Xinhua News si este una dintre cele mai dure reactii ale Beijingului la adresa protestatarilor tibetani.

Aproximativ 30 de calugari tibetani s-au incendiat in ultimul an pentru a protesta vis-a-vis de politica guvernului chinez impotriva religiei si culturii lor. Multi cer intoarcerea din exil a lui Dalai Lama.

"Dalai Lama se considera in continuare un stapan, Tibetul fiind proprietatea lui, iar tibetanii sclavii lui" scrie in comentariul de pe site.

Guvernul spune ca a crescut simtitor nivelul de viata al minoritatilor prin programe extrem de costisitoare. Potrivit acestuia, tibetanii traiau in conditii feudale inainte ca Dalai Lama sa plece in exil in India in 1959 in urma unei revolutii ratate impotriva conducerii chineze.

Dalai Lama a mai fost acuzat ca este controlat de Statele Unite si ca rudele sale lucreaza pentru CIA. "E un mincinos, expert in a juca la doua capete" mai spun chinezii.

Dalai Lama i-a laudat pe cei care si-au dat foc pentru curajul de a protesta. Oficialii chinezi au interpretat aceasta declaratie drept una prin care Dalai Lama ii incurajeaza pe toti tibetanii sa urmeze acelasi gest.

 

Sursa: huffingtonpost.com

Gluma pe care nici macar Dalai Lama nu a inteles-o. Poti sa o explici? VIDEO
China interzice reincarnarea lui Dalai Lama
Dalai Lama, cetatean de onoare al Parisului
VIDEO PROTVPLUS.RO