Criminalul din Toulouse isi dorea sa moara "pentru a fi cu Allah si a avea 72 de fecioare"

Ultima actualizare: 04-11-2012 02:33

Autorul atacurilor armate din sud-vestul Frantei le-a declarat membrilor unitatilor de elita ca voia sa moara "pentru a fi cu Allah si a avea 72 de fecioare", afirma un oficial francez, citat de ziarul Le Figaro.

Directorul unitatilor speciale RAID, Amaury de Hauteclocque, cel care a coordonat asaltul asupra locuintei lui Mohamed Merah, a declarat ca acesta dorea sa fie omorat pentru a fi "martir".

"Merah a spus ca era mujahedin si intrase in razboi cu Franta pe 11 martie, ziua cand omorase primul militar la Toulouse. Ne-a spus ca dorea sa moara cu arma in mana, pentru a fi cu Allah si a primi 72 de fecioare. Joi la ora 10.30, planul meu de asalt a fost aprobat de autoritati si pus in aplicare", a spus oficialul francez. Islamistul francez de origine algeriana

Mohamed Merah, in varsta de 23 de ani, a fost ucis joi de fortele de elita franceze, dupa ce, in perioada 11 - 19 martie, a comis mai multe atacuri armate in care a omorat trei militari, un profesor de religie si trei copii la o scoala evreiasca.

Fratele lui, audiat la Paris, s-a declarat mandru de faptele asasinului care a ucis 7 oameni, fara a oferi detalii despre cei care l-au format.

Mohammed Merah s-a baricadat timp de 30 de ore in apartamentul sau, jucandu-se cu nervii luptatorilor din fortele speciale RAID.

Urmele asaltului sunt vizibile peste tot pe pereti, iar autopsia a aratat ca tanarul de 23 de ani a murit strapuns de zeci de gloante. Asta dupa ce politistii au amanat o interventie in forta timp ca sa-l prinda viu.

"Imaginati-va un apartament amenajat ca o zona de lupta, cu mobila rasturnata pentru a-i permite suspectului sa se ascunda. Acesta a atacat unitatea de politie, a tras spre toti oamenii mei. Eu am dat ordinul sa nu se traga, incercand sa-l neutralizam cu grenade neletale", a declarat seful RAID.

Si atunci de unde sunt cele peste 20 de gloante gasite la autopsie in trupul lui Merah?

Nu doar politia franceza e pusa acum la zid. Serviciile de inteligenta sunt si ele sub presiune. Multi se intreaba cum de un barbat care era supravegheat a facut rost de o cantitate atat de mare de arme si de munitie.

Un sondaj realizat dupa crimele din ultimele doua saptamani arata ca un francez din doi considera ca amenintarea terorista este "ridicata".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO