Patru persoane grav rănite în două atacuri cu cuţitul, la Viena. Un afgan a fost reţinut


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Sursa: Heute.at
Data publicarii: Miercuri 07 Martie 2018 22:39
Categorie: Stiri externe

Patru persoane au fost grav rănite miercuri seară, la Viena, în două atacuri cu cuţitul; un afgan fiind reţinut, fără a fi cunoscut motivul acestor incidente şi fără a putea fi stabilită o legătură între ele, anunţă Reuters, care citează un purtător de cu

 

Incidentele au avut loc în cel de-al doilea district al Vienei, care include celebrul parc Prater, precum şi hub-ul de transport Praterstern.

 

"Un bărbat a atacat o familie: tatăl, mama şi fiica de 17 ani, cu un cuţit. Cele trei persoane au fost grav rănite şi viaţa lor este în pericol", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, ulterior precizând că victimele sunt cetăţeni austrieci.

"O jumătate de oră mai târziu a vut un al doilea atac, la Praterstern, unde o persoană a fost grav rănită, viaţa fiindu-i pusă în pericol. Nu ştim în ce măsură există o legătură între cele două agresiuni, iar motivele rămân neclare", a declarat el.

Întrebat ce se ştie despre agresor, purtătorul de cuvânt a răspuns: "Absolut nimic. Ştim că suntem în căutarea unui bărbat".

Un bărbat, cetățean afgan, a fost arestat ulterior, în legătură cel de-al doilea atac, dar nu sunt disponibile alte detalii, iar legăturile între înjunghieri rămân neclare, conform purtătorului de cuvânt.

Viena nu s-a confruntat cu atacuri mortale din partea militanţilor islamişti, aşa cum s-a întâmplat în Paris, Berlin şi Bruxelles, începând din 2015.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Alte două atacuri cu cuțitul la Londra. Una dintre victime își pierduse fratele și vărul în același mod
Trei imigranți, atacați cu cuțitul. Atacatorul era „furios” pe Merkel
Atac într-un mall din Beijing. O persoană a murit, 12 au fost rănite
VIDEO PROTVPLUS.RO