Atac armat la un liceu din Colorado, la un an de la masacrul din Sandy Hook. O eleva, ranita grav

Ultima actualizare: 16-12-2013 06:54

O eleva de 15 ani a fost ranita grav, vineri, intr-un atac armat la liceul Arapahoe, din Centennial, Colorado, Statele Unite. Suspectul, un elev de 18 ani, s-a sinucis.

Un elev a fost grav ranit, iar suspectul s-a sinucis, potrivit KDVR, relateaza Huffington Post. Desi primele relatari indicau doi elevi raniti in atac, bilantul ranitilor numara doar o eleva de 15 ani.

In urma unei conferinte de prese, seriful Grayson Robinson a declarat ca suspectul, un elev de 18 ani, identificat drept Karl Pierson, s-a sinucis cu arma folosita in atac.

Potrivit autoritatilor, elevul care a declansat atacul se afla pe urmele unui profesor pe care dorea sa-l confrunte. Acesta a actionat singur, iar profesorul cautat nu a fost ranit.

O eleva a fost impuscata si transportat la un spital "in stare grava", a precizat Robinson. Un al doilea elev a fost gasit in timp ce politia verifica perimetrul. "El a suferit o rana usoara si superficiala, nu suntem siguri daca a fost provocata prin impuscare".

Imaginile transmise de televiziunile locale aratau grupurile de elevi evacuand cladirea cu calm si aliniandu-se in curtea liceului, acoperita de zapada.

Liceul Arapahoe, situat intr-o suburbie a orasului Denver, Colorado are peste 2000 de elevi. Acestia au fost evacutati in timpul atacului.

Liceul se afla la aprox. 12 km de Liceul Columbine, centrul unui masacru petrecut pe 20 aprilie, 1999, cand doi elevi au ucis 12 studenti si un profesor.

Centennial este situat la cativa kilometri de Aurora, unde a avut loc un atact armat intr-un cinema in timpul unei proiectii a filmului "Batman", care s-a soldat cu 12 morti in 2012.

Incidentul de la la liceul Arapahoe a avut loc la aproape un an de la atacul asupra liceului Sandy Hook, in Newtown, Connecticut.

Atunci, pe 14 decembrie, 2012, Adam Lanza, in varsta de 20 de ani, a ucis 20 de copii si 6 membri ai staff-ului din liceu, acesta fiind al doilea cel mai grav incident armat, petrecut intr-o institutie de invatamant, din istoria Statelor Unite.

 

 

Consuma produse 100% romanesti si ajuta micile business-uri sa creasca! Vezi aici oferta din Saptamana Romaneasca ---> saptamanaromaneasca.stirileprotv.ro/producatori.php

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!