Atac armat la o petrecere organizată în Mexic. Cel puțin 11 persoane au fost ucise

Ultima actualizare: 28-02-2021 11:22
Atac armat la o petrecere din Mexic. Cel puțin 11 persoane au fost ucise
Profimedia

Un atac armat care a vizat o petrecere organizată în Mexic s-a soldat, sâmbătă, cu cel puţin 11 morţi, transmite DPA, citată de Agerpres.

 

"Cadavrele a zece bărbaţi cu răni de gloanţe au fost găsite pe trotuar", a comunicat procuratura din statul Jalisco.

În casa unde avea loc petrecerea a fost descoperit un minor mort, de asemenea lovit de gloanţe. O femeie şi un copil au fost răniţi de focurile de armă trase dintr-o camionetă.

Violenţa a escaladat în Mexic de la sfârşitul lui 2006, când a început un aşa-numit război al drogurilor. În prezent se raportează aproape 100 de omoruri pe zi, la o populaţie de circa 126 de milioane. Peste 82.000 de oameni sunt daţi dispăruţi.

Crimele sângeroase sunt puse de obicei pe seama cartelurilor şi bandelor implicate în traficul de droguri către Statele Unite. Infractorii obţin bani şi din răscumpărări pentru cei răpiţi sau prin ameninţări şi de multe ori au legături cu forţele de securitate, arată dpa.

Doar aproximativ 3% din cazurile de crimă din Mexic sunt soluţionate de autorităţi, conform datelor grupului de studiu IEP.

Statul Jalisco, din vestul ţării, fief al puternicului cartel Jalisco Nueva Generacion, se confruntă cu un val de violenţe deosebit de grav.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO