AstraZeneca, acționată în instanță de familiile francezilor care au murit după ce au primit serul

Dată publicare: 13-05-2021 22:23
Dată actualizare: 13-05-2021 22:34
Sursa: France Inter


AstraZeneca

De la începutul campaniei de vaccinare cu serul anti-COVID produs de AstraZecena, 15 persoane și-au pierdut viața la scurt timp după ce le-a fost administrat vaccinul.

În prezent, sunt deschise 12 anchete prin care se încearcă să se determine cauzele precise care au dus la moartea acestor pacienți.

Întrebarea pe care o pun familiile victimelor este dacă aceste decese au fost sau nu cauzate de serul AstraZeneca. Astfel, au decis să acționeze în istanță pentru a primi un răspuns, relatează publicația France Inter.

Majoritatea persoanelor care au murit aveau peste 55 de ani,  erau în mare parte pensionari, aflați în categoria eligibilă pentru vaccinare. Au fost însă și doi asistenți medicali cu vârste de 38 și 41 de ani. Aceștia au dezvoltat o formă rară de tromboză venoasă la câteva zile după ce s-au vaccinat.

De asemenea, printre persoanele decedate se numără și Anthony, un student la medicină în vârstă de 24 de ani, care a murit la Nantes pe 18 martie.

„Autopsia lui Anthony indică faptul că moartea sa a fost cauzată de o hemoragie masivă în urma unei tromboze localizate în splină. S-au găsit cheaguri de sânge și în creier”, spune Etienne Boittin, avocatul familiei victimei.

„În acest moment, nu există niciun indiciu clar că acest vaccin a fost cauza morții, dar încep să apară o serie de dovezi care să includă această posibilitate, deoarece autopsia a arătat că Anthony nu avea cancer, nici virus, nici infecție bacteriană”, a mai spus el.

Rudele lui Anthony, alături de celelalte 14 familii ale victimelor, reprezentate de avocatul Boittin, au depus o plângere pentru omor.

Familiile așteaptă acum rapoartele autopsiei pentru a afla cauzele exacte ale morții celor dragi. În total, 12 investigații sunt în desfășurare în toată Franța, inclusiv trei efectuate de către Departamentul de Sănătate Publică al Parchetului din Paris.

Sursa: France Inter, StirilePROTV

Tags: astrazeneca, deces,


VIDEO PROTVPLUS.RO