Asediu la Capitoliu. Un polițist le-a strâns mâna suporterilor lui Trump și le-a spus ”aceasta este acum casa voastră”

16-01-2021 20:48


Jake Angeli

Doi bărbați arestați după asediul de la Capitoliu au declarat că un polițist a dat mâna cu ei când au intrat și le-a spus ”aceasta este acum casa voastră”.

Robert Bauer și vărul său Edward Hemenway au recunoscut în fața agenților FBI că se numără printre zecile de persoane care au intrat în clădirea Capitoliului pe 6 ianuarie, scrie The Hill.

Bauer, care este din Kentucky, le-a spus agenților că a călătorit cu soția sa la Washington pentru a participa la mitingul pro-Trump din acea zi și s-au alăturat toți trei mulțimii în marș către Capitoliu.

Bauer și Hemenway le-au declarat anchetatorilor că, după ce au intrat în Capitol, un ofițer de poliție a dat mâna cu ei și le-a spus „aceasta este acum casa ta”, potrivit documentului FBI.

Bauer crede că polițistul a acțiobat în acest fel din frică, iar raportul FBI nu dezvăluie identitatea ofițerului.

 

A intrat în Capitoliu din ”prostie și curiozitate”

 

Bauer le-a spus agenților că a intrat în clădirea Capitolului pentru a „ocupa spațiul” și a susținut că nu avea intenția de a face rău nimănui.

Hemenway a spus că a intrat din „prostie” și „curiozitate” și că nu știa că Congresul se află în sesiune la acel moment.

Zeci de indivizi din întreaga țară au fost arestați în legătură cu asediul asupra Capitoliului, filmările arătând că unii discutau despre dorința de a-l răni pe vicepreședintele Pence, care a refuzat să se alăture planului lui Trump de a opri certificarea rezultatelor alegerilor prezidențiale.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO