Arsenal de război găsit pe o plajă din Italia, îngropat în nisip

Ultima actualizare: 15-02-2020 08:57

Autorităţile italiene au anunţat vineri că au confiscat 32 de arme în Sicilia, inclusiv puşti şi mitraliere, şi aproximativ 3.000 de cartuşe, care erau împachetate şi îngropate la o adâncime de doi metri, relatează AFP.

Potrivit News.ro, armele, cartuşele şi materialul necesar precum încărcătoare sau kituri de curăţarea armamentului se aflau în două ambalaje mari de plastic, în care fiecare armă era ambalată la rândul ei într-o învelitoare individuală pe care inscripţionat conţinutul.

Cele două ambalaje mari erau îngropate în apropierea unei plaje la Catania, în estul Siciliei, ”într-un cartier cu o mare densitate infracţională”, precizează într-un comunicat al Guardia di Finanza.

Armele confiscate sunt 24 de pistoale de diverse modele, şase puşti - cu pompă sau ţeava tăiată -, o mitralieră şi o puşcă de tip Kalaşnikov.

Toate armele aveau numărul de serie şters.

Armele care circulă în mod ilegal în Italia sunt foarte numeroase, în contextul în care sfârşitul confruntărilor armate pe teritoriul fostei Iugoslavii a permis alimentarea unei pieţe negre înfloritoare în acest sector.

La sfârşitul lui noiembrie, poliţia a confiscat o mare cantitate de armament de diverse tipuri - pistoale, puşti automate sau nu, cuţite şi arbalete - unui grup pronazist şi antisemit.

Cu o lună mai înainte ea a confiscat de asemenea 2,5 kilograme de explozivi, două mitraliere, şase puşti de vânătoare, patru pistoale semiautomate şi sute de cartuşe mafiei calabreze Ndrangheta.

 

 

Citeste și...
Parteneri