Armata norvegiana va avea o dieta care va include si un regim vegetarian

21-11-2013 14:37

Soldat norvegian

Armata norvegiana a anuntat ca planuieste sa introduca "lunea fara carne" in meniul soldatilor, intr-o incercare de a lupta impotriva unui asasin neasteptat - incalzirea globala.

Trupele vor avea un meniu strict vegetarian, o data pe saptamana, pentru a reduce cantitatea de alimente neprietenoase cu mediul, a caror productie contribuie la incalzire globala.

Eystein Kvarving, purtator de cuvant al armatei norvegiene, a declarat ca miscarea a fost "un pas spre protejarea climei. Scopul este sa servim mancare care respecta mediul."

Initiativa nu a aparut din nevoia de a economisi bani, ci din grija pentru mediu, pentru ideea de a fi mai prietenosi cu mediul si mai sanatosi, informeaza The Independent.

Regimul a fost testat in cateva baze militare norvegiene iar sefii armatei intentioneaza sa-l extinda in toate unitatile. Astfel, spera sa reduca necesarul de carne cu 150 de tone, pe an.

Initiativa a fost laudata de organizatia The Future in Our Hands (FOH), care are ca scop reducerea consumului de resurse naturale.

Un studiu al organizatiei a aratat ca un norvegian consuma peste 1200 de animale, pe parcursul vietii.

Sursa foto: Imgur
 

Sursa: The Independent


VIDEO PROTVPLUS.RO