Raid aerian al armatei israeliene împotriva infrastructurilor Hamas în Fâşia Gaza


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 17 Mai 2018 09:02
Categorie: Stiri externe
raid aerian

Armata israeliană a întreprins în noaptea de miercuri spre joi un raid aerian împotriva infrastructurilor Hamas în Fâşia Gaza, a anunţat instituţia într-un comunicat, potrivit AFP.

Acest atac survine ca represalii la tiruri împotriva soldaţilor săi şi asupra oraşului israelian Sderot, potrivit aceleiaşi surse.

"Armata a vizat ţinte ale mişcării teroriste Hamas în nordul Fâşiei Gaza, în special infrastructuri teroriste şi ateliere pentru fabricarea de arme", se spune în comunicat.

Două tancuri israeliene au atacat miercuri mai multe poziţii ale Hamas în Fâşia Gaza, ca răspuns la tiruri de arme de foc.

O casă din oraşul Sderot a fost avariată miercuri de tiruri cu mitraliere grele provenind din Gaza, fără a provoca răniţi, a informat poliţia.

Acest raid are loc după săptămâni de manifestaţii în masă şi confruntări sângeroase la bariera ce separă Gaza de Israel, care au culminat luni cu uciderea a 60 de palestinieni de către soldaţi israelieni.

De o lună şi jumătate, mii şi uneori zeci de mii de locuitori din Gaza manifestează împotriva blocadei israeliene şi pentru dreptul palestinienilor de a reveni pe pământurile lor de unde au fugit sau au fost alungaţi după înfiinţarea statului Israel, în 1948, scrie AFP.

Din 2008, Israelul a purtat trei războaie împotriva Hamas în Gaza.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Sursa: Agerpres

Majoritatea palestinienilor ucişi luni în Gaza erau membri Hamas, spune un lider al grupării
Aviația militară israeliană a atacat principalul port al Fâșiei Gaza
Nuntași uciși în urma unui raid aerian saudit. Mireasa se numără printre victime
VIDEO PROTVPLUS.RO