Strauss-Kahn, "liber" in Manhattan. Ce spun vecinii despre fostul sef FMI

Ultima actualizare: 09-10-2012 01:53

Fostul director al Fondului Monetar International a ajuns vineri seara in Manhattan, in cladirea unde va locui sub supraveghere permanenta.

Dominique Strauss-Kahn, acuzat de infractiuni de natura sexuala, a parasit inchisoarea Rikers Island si s-a indreptat spre  cladirea situata la sud de Broadway, in apropiere de Ground Zero, zona in care se inaltau inainte de 11 septembrie turnurile gemene.

"Este aici", a declarat un ofiter de politie sub acoperirea anonimatului, in timp ce colegii sai inaltau baricade metalice pentru a mentine jurnalistii la distanta. Vecinii si cei care erau martori nu au fost prea incantati de venirea lui Strauss-Kahn in zona. "Nu imi place acest lucru, ca e aici. Mi se pare inspaimantator", a declarat Gemma Harding, chiar in fata resedintei lui Strauss-Kahn.

De altfel, sotia fostului director FMI se pare ca a avut probleme serioase cu gasirea unei locuinte pentru acesta, pentru ca nimeni nu isi dorea un asa vecin. Strauss-Kahn urma sa se instaleze intr-un apartament pe strada 65 din Manhattan, dar locul a fost schimbat din cauza "invaziei" jurnalistilor, care deranjau vecinii, a declarat vineri avocatul acestuia, William Taylor.

O femeie l-a salvat pe DSK. Cine e cea care a strans 6 milioane de dolari
 

Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat dupa ce un judecator newyorkez a aprobat toate actele cu conditiile eliberarii conditionate.

Totusi, noua resedinta nu este decat una temporara. Fostul director va ramane "cateva zile", potrivit judecatorului Michael Obus de la Curtea Suprema din New York, in aceasta resedinta. Casa apartine, potrivit presei locale, companiei Stroz Friedberg care asigura supravegherea sa la domiciliu. El nu va putea iesi din aceasta resedinta temporara decat in caz de forta majora.

Strauss-Kahn va parasi apoi acest apartament pentru un altul permanent, din care va putea iesi doar la audieri, intalniri cu avocatii, vizite la medic sau la sinagoga, daca solicita acest lucru cu cel putin sase ore inainte. El nu va putea iesi intre orele 22.00 si 06.00.

Judecatorul Michael Obus a semnat in cursul dupa-amiezii de vineri ordonanta de eliberare a lui Dominique Strauss-Kahn, detinut de luni la inchisoarea din Rikers Island, dupa ce avocatii si garantul sau judiciar au predat cautiunea de un milion de dolari, precum si grantia de cinci milioane.

Fostul director al FMI este acuzat de agresiune sexuala si tentativa de viol pe 14 mai, impotriva unei cameriste din Guineea, la un hotel din Manhattan. Strauss-Kahn va aparea in fata justitiei din nou pe 6 iunie. In cadrul acestei audieri, el va pleda vinovat sau nevinovat pentru sapte capete de acuzare formulate impotriva lui.

Va pleda Strauss vinovat? Ce variante ii ofera sistemul judiciar din SUA

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO