Apelul Papei Francisc către adolescenți și copii: "Îţi pierzi libertatea"

Ultima actualizare: 13-04-2019 16:56
papa Francisc
Agerpres

Papa Francisc a lansat un apel la adresa tinerilor, prin care le cere să scape de dependența de telefoanele mobile, considerând că adolescenții și copiii își pierd, astfel, libertatea.

"Scăpaţi de dependenţa de telefoanele mobile, vă rog. Aţi auzit cu siguranţă despre tragedia dependenţelor, aceasta de telefoanele mobile este una foarte, foarte subtilă", le-a spus Francisc, într-o audienţă la Vatican, elevilor de la Visconti, un renumit liceu public din centrul Romei.

Suveranul Pontif a recunoscut că telefoanele mobile sunt de mare ajutor, însă a avertizat asupra pericolului pe care îl reprezintă acestea, informează Agerpres.

"Telefoanele mobile sunt un mare ajutor, un mare progres. Ar trebui să fie folosite, este bine că toată lumea ştie cum să le folosească. Dar atunci când devii un sclav al telefonului mobil, îţi pierzi libertatea", a precizat Papa, îndemnându-i pe adolescenţi să nu le fie frică de tăcere, de momentele în care sunt singuri cu ei înşişi.

Nu este pentru prima dată când Papa aduce în discuţie dependenţa de telefoanele mobile. În 2017, Suveranul Pontif s-a plâns de utilizarea telefoanelor mobile în timpul liturghiei, mărturisind că este "foarte trist" să vadă că oamenii - inclusiv "mulţi preoţi şi episcopi" - le ridică să facă poze timpul slujbei.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO