Apariții inedite la parada ambarcațiunilor din cadrul Carnavalului de la Veneția


Ultimul update: Luni 10 Februarie 2020 09:52
Data publicarii: Luni 10 Februarie 2020 08:11
Categorie: Stiri externe

Este atmosferă de carnaval în Veneţia. Orașul lagună așteaptă oaspeți până în 25 februarie, cu petreceri colorate și spectacole impresionante.

Tradiționala paradă a ambarcațiunilor a atras o mare de oameni, încântați de show-ul pregătit.

Parada ambarcaţiunilor de pe Marele Canal din Veneţia a fost deschisă de un şobolan uriaş - la fel ca în anii trecuţi. Este un animal care se regăseşte în legendele şi tradiţiile locale şi nu are legătură cu faptul că suntem în anul chinezesc al şobolanului.

De această dată, evenimentul este mai sărac cu o sută de bărci din cauza protestului proprietarilor de ambarcaţiuni care au primit interdicţie de a mai naviga în zonă. Aşa că mulţi dintre participanţi sunt din regiunile învecinate Veneţiei.

Totuşi, turiştii, dar şi localnicii s-au bucurat din plin de paradă.

Julia FumachI, turistă din Brazilia: „Sunt pentru prima dată în Veneţia şi îmi place, îmi place spectacolul, îmi place oraşul. Şi se aseamănă cu Brazilia, este atât de distractiv, este frumos, toate măştile, oamenii. Îmi place."

Turist: „Mă simt bine când particip şi sunt aici, în special pe barcă, în mijlocul Lagunei, iar inima mea se deschide pentru că Veneţia este întotdeauna atât de frumoasă."

Se spune că începutul carnavalului de la Veneţia datează din anul 1162, când localnicii au ieşit spontan în Piaţa Sfântul Marcu pentru a sărbători o victorie militară.

În perioada Renaşterii, carnavalul a devenit un festival oficial al oraşului. De atunci, măştile le permit petrecăreţilor să uite de grijile zilnice şi de diferenţele de clasă socială.

Măști de poveste la faimosul carnaval din Veneția. Cum sunt confecționate
Bombă dezamorsată lângă Veneția. Peste 3.500 de persoane evacuate
Motivul pentru care zeci de gondolieri au participat la un protest, la Veneţia
FULLSCREEN
Apariții inedite la parada ambarcațiunilor din cadrul Carnavalului de la Veneția
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO