Apariții inedite la parada ambarcațiunilor din cadrul Carnavalului de la Veneția
Este atmosferă de carnaval în Veneţia. Orașul lagună așteaptă oaspeți până în 25 februarie, cu petreceri colorate și spectacole impresionante.
Tradiționala paradă a ambarcațiunilor a atras o mare de oameni, încântați de show-ul pregătit.
Parada ambarcaţiunilor de pe Marele Canal din Veneţia a fost deschisă de un şobolan uriaş - la fel ca în anii trecuţi. Este un animal care se regăseşte în legendele şi tradiţiile locale şi nu are legătură cu faptul că suntem în anul chinezesc al şobolanului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De această dată, evenimentul este mai sărac cu o sută de bărci din cauza protestului proprietarilor de ambarcaţiuni care au primit interdicţie de a mai naviga în zonă. Aşa că mulţi dintre participanţi sunt din regiunile învecinate Veneţiei.
Totuşi, turiştii, dar şi localnicii s-au bucurat din plin de paradă.
Julia FumachI, turistă din Brazilia: „Sunt pentru prima dată în Veneţia şi îmi place, îmi place spectacolul, îmi place oraşul. Şi se aseamănă cu Brazilia, este atât de distractiv, este frumos, toate măştile, oamenii. Îmi place."
Turist: „Mă simt bine când particip şi sunt aici, în special pe barcă, în mijlocul Lagunei, iar inima mea se deschide pentru că Veneţia este întotdeauna atât de frumoasă."
Se spune că începutul carnavalului de la Veneţia datează din anul 1162, când localnicii au ieşit spontan în Piaţa Sfântul Marcu pentru a sărbători o victorie militară.
În perioada Renaşterii, carnavalul a devenit un festival oficial al oraşului. De atunci, măştile le permit petrecăreţilor să uite de grijile zilnice şi de diferenţele de clasă socială.