Aparatul care transforma aerul in apa, inventat de un fermier american. Vezi cum functioneaza
Apa potabila - nu din piatra seaca, ci din aer - obtine un fermier din Texas. Americanul se mandreste ca a inventat un aparat care foloseste aerul si electricitatea pentru a produce lichidul vietii.
Cam 20 de litri de apa pe zi ies din masinaria sa, la un cost - sub jumatate de dolar.
Seceta nu-l ingrijoreaza deloc pe fermierul texan, care face rost de apa fara sa miste un deget. A inventat un aparat care, desi seamana cu un simplu butoi, e in stare sa transforme aerul in apa.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
L-a botezat "Stapanul secetei" si acum se serveste numai de el pentru apa de consum. Principiul de functionare al masinariei e simplu: "Absoarbe aerul, apoi separa umezeala si intr-un final elimina aerul", explica inventatorul.
Evident, umiditatea din aer e factorul esential din ecuatie. Si, in functie de zi, aparatul produce intre 18 si 26 de litri de apa in 24 de ore. Nu are nevoie decat de electricitate.
Construirea unui astfel de aparat dureaza numai doua ore, iar costurile sunt de-a dreptul infime: consuma electricitate de un cent, pentru fiecare litru de apa.
Un laborator independent a luat mostre din aceasta apa si nu a descoperit bacterii sau metale grele. Testele au demonstrat e similara cu apa distilata.
Butoaiele au convins pana acum o multime de oameni. De la cantaretul de muzica country Willie Nelson, care a cumparat 50 dintr-un foc, pana la guvernatorul statului Texas, Rick Perry.
Inventatorul nu a gandit-o insa ca sa se imbogateasca, ci pentru vecinii lui fermieri.
Mult mai silentioasa decat un frigider, masinaria nu necesita nici prea multe ingrijire. Cel mai vechi model, construit in urma cu 10 ani, inca functioneaza. Cu o singura conditie: o data la cativa ani, filtrele trebuie spalate.