Anuntul surprinzator facut de un arhiepiscop despre crestini. "A rescris natura casatoriei"


Ultimul update: Duminica 01 Septembrie 2013 06:53
Data publicarii: Joi 29 August 2013 14:57
Categorie: Stiri externe
Justin Welby

"Crestinii trebuie sa regrete modul in care Biserica a tratat homosexualii si lesbienele". Acesta este mesajul unui Arhiepiscopului de Canterbury.

Acesta sustine ca atitudinea din trecut fata de persoanele cu o alta orientare a fost "absolut gresita", scrie Daily Mail.

Justin Welby sustine ca multi tineri cred ca viziunea Bisericii despre casatoriile gay este “bolnava” si “complet gresita”. In ciuda acestei declaratii, omul Bisericii nu regreta ca a votat impotriva legii care sustine casatoriile intre persoane de acelasi sex. El spune despre aceasta ca “a rescris natura casatoriei”.

Totusi, Arhiepiscopul sustine ca Biserica trebuie sa se adapteze schimbarilor culturale si sociale, care nu au loc doar in Anglia, ci in intreaga lume. "Trebuie sa recunoastem ca cei mai multi oameni sub varsta de 35 de ani nu doar ca spun ca este de neinteles, dar si cred ca noi gandim absolut gresit si daunator si leaga acest lucru de rasism si alte forme de nedreptati flagrante si groaznice. Trebuie sa fim realisti in aceasta privinta", a adaugat Arhiepiscopul.

Proiectul de lege privind casatoria gay a fost aprobat atat de Casa Regala a Marii Britanii, cat si de membrii parlamentului in iulie 2013. Asa ca de anul viitor homosexualii si lesbienele din Anglia si Tara Galilor pot fi impreuna si in acte.

 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO