Anunțul care îi va înfuria pe americani. Iran deschide primul său supermarket în Venezuela

Dată publicare: 22-06-2020 08:44
Dată actualizare: 22-06-2020 08:49


Anunțul care îi va înfuria pe americani. Iran deschide primul său supermarket în Venezuela

O navă iraniană ce transportă alimente se apropia duminică de portul venezuelean La Guaira, urmând să aprovizioneze primul supermarket iranian din Venezuela potrivit Refinitiv Eikon şi ambasadei Iranului la Caracas.

 

Iranul a furnizat 1,5 milioane de barili de combustibil Venezuelei luna trecută, pe fondul colapsului operaţiunilor din sectorul rafinăriei şi a întăririi sancţiunilor din partea Statelor Unite care fac mult mai dificilă pentru regimul de la Caracas obţinerea de combustibil de pe pieţele internaţionale.

Cargoul sub pavilion iranian Golsan, proprietate a companiei Mosakhar Darya Shipping, a părăsit pe 15 mai portul Bandar Abbas.

Cinci nave cisterne au părăsit acelaşi port în martie cu destinaţia Caraibe, conform datelor Eikon.

"Golsan va sosi încărcat cu alimente pentru a deschide primul supermarket iranian din Venezuela", a anunţat ambasada Iranului pe contul său de Twitter, fără a furnizat detalii.

Ministerul informaţiilor din Venezuela nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii, adresată de Reuters.

 

Două-trei livrări pe lună

 

Este de aşteptat ca Iranul să trimită lunar două-trei livrări de combustibil aliatului său Venezuela, conform unor surse apropiate de acest subiect, ceea ce va ajuta la utilizarea combustibilului acumulat de Iran, contribuind în acelaşi timp la reducerea deficitului de combustibil în Venezuela.

Comerţul bilateral în creştere dintre Iran şi Venezuela ar putea duce la represalii din partea Statelor Unite, care au adoptat programe de sancţiuni extinse împotriva celor două ţări.

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO