Animaluțele din regiunile devastate de inundații din Spania așteaptă să fie revendicate de stăpâni. „Am salvat în jur de 500”
În toată tragedia care a lovit Spania săptămâna trecută au pierit și sute de animăluțe.
Acum, locuitorii din zonele afectate de indundații și voluntari din toată țara încearcă din răsputeri să salveze necuvântătoarele pierdute din cauza viiturilor.
A fost construită chiar și o staţie veterinară improvizată, unde animalele rănite să primească ajutor și de unde să poată fi revendicate de stăpâni, dacă aceștia mai sunt de găsit.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Femeie: „Până acum, am salvat în jur de 500 de animale, 300 de câini și 200 de pisici”.
Dar numărul lor crește de la o zi la alta, iar medici veterinari voluntari din Paiporta, oraşul grav afectat de inundaţii din estul Spaniei tratează într-un centru improvizat pe un teren de fotbal animale de companie rănite sau care s-au infectat de pe străzile pline de noroi. Însă, pisicile și câinii nu sunt singurii în nevoie.
Femeie: „Am salvat, evident, multe animale domestice, cum spuneam, câini și pisici, dar și broaște țestoase, dihori, mistreți sau cai”.
Necuvântătoarele sunt tratate și hrănite. Apoi sunt trecute pe o listă de așteptare, în speranța că vor fi gășiți stăpâni, dar în multe cazuri este vorba de animale fără stăpân, care duceau o viață grea și înainte de inundații.
Bărbat: „Aceștia vin dintr-un adăpost pentru animale care a fost inundat. Gardurile și țarcurile unde dormeau au fost complet distruse. Acum au nevoie de un loc unde să stea”.
Sandra Cervera, voluntar: „Toate animalele care ajung aici sunt verificate de veterinari sau studenți la medicină veterinară, sunt evaluate nevoile medicale și este analizat comportamentul animalului. Aceste lucruri sunt foarte importante. Iar familiile care doresc să adopte trec prin două etape, întâi descriu condițiile (în care vă trăi animalul) iar apoi ne spun ce fel de animal ar putea adopta”.
În toată acestă nenoricire, câteva animăluțe au avut totuși noroc să primească o nouă casă.
Femeie: „M-au sunat ieri de la Sueca să-mi spună că au mai găsit doi câini, unul din rasa mastiff și cel pe care l-am adoptat eu. Este foarte drăguț, un mic înger, și are atâta dragoste de dat. Ieri era atât de speriat și plin de noroi, dar a stat cuminte până l-am curăţat”.
Simpaticul blănos vă ajunge în casa unei voluntare, unde vă trăi alături de alte cinci animale - câini și pisici.