Angela Merkel vrea expulzarea mai rapida a refugiatilor care incalca legea: "Trebuie sa facem asta pentru noi"

09-01-2016 07:31

Angela Merkel

Cancelarul Angela Merkel s-a pronuntat vineri seara in favoarea modificarii legii germane pentru a facilita expulzarea solicitantilor de azil sau refugiatilor care incalca legislatia, dupa violentele care au avut loc de Anul Nou la Koln, scrie AFP.

In prezent, legislatia prevede o condamnare de cel putin trei ani pentru a permite expulzarea unui solicitant de azil in cursul examinarii dosarului sau, pe langa conditia suplimentara ca viata ori sanatatea acestuia sa nu fie amenintate in tara sa de origine.

Chestiunea care se pune de acum inainte este "cand se pierde dreptul de sedere la noi?", a intrebat cancelarul german, potrivit Agerpres.

"Iar aici, sa ne intrebam daca nu trebuie pierdut mai repede (decat este prevazut in prezent) si vreau sa spun ca, pentru mine, trebuie pierdut mai repede", a adaugat ea cu prilejul unei reuniuni cu cadre din conducerea partidului sau la Mainz (sud-vest).

"Trebuie sa facem asta pentru noi si pentru numerosii refugiati care nu au fost prezenti la evenimentele de la Koln", a adaugat ea. Cu o zi inainte, Angela Merkel lansase un apel la o discutie pe aceasta tema, fara sa fie atat de explicita.

Ea s-a exprimat dupa ce guvernul federal a dezvaluit ca, printre suspectii identificati pana in prezent de politia federala germana pentru unele dintre violentele comise de Anul Nou la Koln, majoritatea sunt refugiati.

Conducerea CDU, reunita la Mainz pana sambata pentru a dezbate printre altele consecintele evenimentelor de la Koln, intentioneaza sa ceara ca solicitantii de azil si refugiatii sa isi piarda statutul in cazul unei condamnari la inchisoare cu executare.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO