Angela Merkel se vaccinează cu AstraZeneca. A anunțat că Germania este pregătită să comande Sputnik V

Dată publicare: 19-03-2021 21:44
Dată actualizare: 20-03-2021 07:23


Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a spus că este pregătită să primească vaccinul de la AstraZeneca, în ciuda suspendării timp de câteva zile din cauza unor rare şi grave coagulări de sânge la persoanele vaccinate, fără legătură cu serul, scrie AFP.

De asemenea, cancelarul german a declarat vineri că este pregătită să comande vaccinul rusesc anti-Covid Sputnik V pentru ţara sa dacă acesta este autorizat în UE, anunţ ce survine în timp ce Angela Merkel este criticată aspru pentru încetinirea campaniei de vaccinare în Germania.

''În ceea ce priveşte vaccinul rusesc, consider că orice vaccin autorizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente ar trebui utilizat în UE'', a declarat Angela Merkel, în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin. În acest caz, ''aş prefera o comandă din partea UE'', dar ''dacă acest lucru nu intervine (...) atunci Germania ar trebui să acţioneze pentru ea însăşi şi asta vom face'', a adăugat ea, potrivit Agerpres.

Totodată, cancelarul german a declarat că este gata să fie vaccinată cu AstraZeneca. "Da, mă voi vaccina cu serul de la AstraZeneca. Mi-ar plăcea să-mi aştept rândul, dar o voi face", a spus ea.

În urmă cu cu trei săptămâni Merkel spunea că nu se va vaccina cu acest ser pentru că este „prea bătrână”.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO