Andrey Borodin, viata unui miliardar rus fugit intr-o vila de 140 mil. euro din Marea Britanie


Ultimul update: Marti 16 Iulie 2013 07:03
Data publicarii: Sambata 13 Iulie 2013 16:23
Categorie: Stiri externe
Andrey Borodin

Desi traieste linistit in Mare Britanie, locuieste intr-o casa de 140 de milioane de lire si are o sotie fotomodel, miliardarul Andrey Borodin inca este cautat de dusmanii pe care si i-a facut pe cand traia in Rusia.

Magnatul in varsta de 46 de ani este cap de lista in Rusia pentru cel mai cautat fugar. In prezent, miliardarul duce o viata linistita, locuind alaturi de supermodelul Tatiana si fiica lor in cea mai scumpa casa din Marea Britanie.

Borodin, fostul director general al unei banci din Moscova este suspectat ca in 2009 a acordat in mod fraudulos, impreuna cu adjunctul sau Dmitri Akulinin, un imprumut in valoare de aproximativ 13 miliarde de ruble (aproximativ 320 de milioane de euro).

Acesta este acuzat si de escrocherie, in cadrul unui dosar politico-financiar, unde apare si numele Elenei Baturina, sotia miliardarului Iuri Lujkov, fost primar al Moscovei.

Anchetat pentru frauda si corpuptie in Rusia, Borodin se afla in azil politic in Anglia. De cand a fugit din tara natala, miliardarul a suferit mai multe tentative de asasinat, insa fara succes.

Pe langa amenintarile cu moartea, Borodin risca sa fie dat in judecata si de fosta sotie Tatyana Repina, care doreste sa obtina 2.2 milioane de dolari pentru intretinerea celor doi copii care au ramas in grija sa. Borodin a declarat, insa, ca si-a indeplnit toate obligatiile fata de copii sai, iar acum fosa sotie vrea doar sa puna mana pe banii sai.

Se pare ca magnatul rus ii calca pe urme lui Boris Berezovsky, amandoi iesind rapid din cercul celor mai importanti oameni ai Rusiei, fiind acum cautati de autoritatile de la Kremlin.

Desi in prezent, Borodin nu poate pleca din Mareaa Britanie din cauza Interpolului, care ii monitorizeaza fiecare pas, macar se poate lauda ca este prizonier in cea mai scumpa inchisoare din Anglia.

Sursa Foto: The Independent.
 

Sursa: Independent.co.uk

VIDEO PROTVPLUS.RO