Anchetatorii au stabilit cauzele prabusirii avionului AirAsia in Marea Java. 162 de oameni si-au pierdut viata in tragedie

Dată publicare: 01-12-2015 14:28
Dată actualizare: 04-12-2015 00:47


Avion AirAsia prabusit

Actiunea echipajului si o defectiune a unui computer de bord sunt principalii factori care au provocat pierderea controlului asupra avionului apartinand companiei AirAsia, prabusit anul trecut in Marea Java.

Toti cei 162 de oameni aflati la bord pierzandu-si viata, au declarat marti anchetatorii indonezieni, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

O lipitura prost realizata a facut ca unul dintre calculatoare, computerul de control al zborului, sa dea eroare in mod repetat, de patru ori in timpul zborului fatidic si de 23 de ori in anul precedent. Proasta functionare a acestui computer a provocat decuplarea pilotului automat.

"Actiunea ulterioara a echipajului aeronavei a dus la incapacitatea de a mai controla aparatul... facand ca avionul sa nu mai zboare normal si sa intre in scadere prelungita de viteza, iar personalul navigant nu a mai putut face nimic pentru a recapata controlul asupra avionului", a mentionat intr-o declaratie comisia nationala de siguranta a transporturilor.

Avionul de tip Airbus A320, care efectua un zbor de doua ore intre orasul indonezian Surabaya si Singapore, s-a prabusit la 28 decembrie 2014 dupa mai putin de o ora de zbor.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO