Alunecări de teren în Columbia. Au murit cel puțin 20 de persoane


Ultimul update: Marti 23 Aprilie 2019 07:39
Data publicarii: Marti 23 Aprilie 2019 07:33
Categorie: Stiri externe
Alunecari de teren in Columbia

Cel puțin 20 de persoane au murit în Columbia, în urma unor alunecări de teren care au avut loc duminică într-o zonă rurală lovită de ploi torențiale.

Corpurile a doi adulţi şi un copil au fost descoperite luni de echipele de salvare într-o zonă rurală din satul Rosas, situat în statul columbian Cauca, a făcut cunoscut organismul naţional de gestionare a catastrofelor, UNGRD, conform AFP, citat de Agerpres.

Aceste descoperiri au ridicat bilanţul catastrofei la 20 de morţi, a adăugat organismul.

Echipele de salvare s-au angajat într-o cursă contra cronometru pentru a încerca să îi găsească pe cei aproximativ 10 locuitori daţi dispăruţi, în timp ce ploile puternice continuă să se abată asupra regiunii.

Şansele de supravieţuire rămân slabe, au precizat echipele de salvare. „Solul argilos devine compact şi nu lasă nicio posibilitate de a respira" pentru o persoană îngropată sub pământ, a explicat căpitanul de pompieri, Juan Carlos Ganan.

Alunecarea de teren, petrecută duminică la primele ore şi provocate de ploile puternice, a acoperit opt case din satul Rosas.

Preşedintele ţării, Ivan Duque, s-a deplasat duminică la faţa locului şi a anunţat acordarea de ajutoare guvernamentale sinistraţilor.

Între 1 şi 21 aprilie, 27 de persoane şi-au pierdut viaţa în Columbia din cauza alunecărilor de teren sau loviturilor de fulger, potrivit UNGRD.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Alunecări de teren în Columbia. Au murit cel puțin 20 de persoane
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO